North Transylvania News

OPINIA TA CONTEAZĂ

Prima pagină » ARTICOLE » Putin și criza de energie din Europa. Liderul rus respinge orice acuzație referitoare la creșterea prețurilor și este gata să ajute

Putin și criza de energie din Europa. Liderul rus respinge orice acuzație referitoare la creșterea prețurilor și este gata să ajute

Foto: Mediafax

Liderul rus, Vladimir Putin, a afirmat în cadrul unei conferințe de presă faptul că Rusia nu este responsabilă de criza energetică a Europei. Din contră, el a declarat că este gata să vină în ajutorul bătrânului continent dacă i se va cere asta.

Președintele Rusiei spune că piaţa gazelor nu este echilibrată şi predictibilă, mai ales în Europa, însă că Rusia îşi respectă obligaţiile contractuale pentru aprovizionarea clienţilor şi să este gata să mărească livrările dacă i se solicită acest lucru, scriu cei de la News.ro.

Liderul rus a respins acuzaţiile că Rusia se foloseşte de energie ca de o armă: ”Acestea sunt doar vorbe motivate politic, care nu au nicio bază, a spus Putin. Rusia şi Europa sunt implicate într-o dispută referitoare la noul gazoduct Nord Stream 2, care va livra gaze din Rusia în Germania. Conducta este construită dar aşteaptă aprobarea autorităţilor de reglementare pentru a începe livrările, pe fondul opoziţiei din Statele Unite şi unele state europene care se tem că Europa va deveni mai dependentă de Rusia, arată aceeași sursă citată.

Citește și:

Prețuri crescute în facturi | Vina dată pe Federația Rusă și Gazprom. Astfel CREDE ministrul Energiei

Iohannis și prețurile la energie | „Din păcate în această perioadă ne confruntăm alături de celelalte state ale UE cu o creştere accelerată a preţurilor energiei”

Dacă ai informații, imagini, video-uri ce pot deveni o știre de interes public, nu ezita și contactează-ne pe contul nostru de Facebook sau la adresa de email ntnewsromania@gmail.com.