North Transylvania News

OPINIA TA CONTEAZĂ

Prima pagină » ARTICOLE » Sorin Cîmpeanu, ministrul interimar al Educației nu susține școala online. Media infectărilor în școală este sub cea națională

Sorin Cîmpeanu, ministrul interimar al Educației nu susține școala online. Media infectărilor în școală este sub cea națională

Sorin Cîmpeau, ministrul interimat al Educației, susține faptul că media infectărilor de tip Covid-19 în școli este sub cea națională. De asemenea el a repetat că este total împotriva școlii online. Declarațiile au fost făcute aseară, 13 octombrie, la Digi 24.

Cu siguranţă există infectări în şcoală, în rândul elevilor şi în rândul profesorilor. La fel de sigur este că media infectărilor în şcoală este mult sub media naţională a infectărilor. (…) În această săptămână avem o creştere de 23% infectări în rândul elevilor şi o creştere de 23% – e  coincidenţă – infectări în rândul angajaţilor. În săptămânile din urmă am avut dublări şi chiar triplări. Din fericire, viteza de creştere a numărului de infectări a scăzut în această săptămână, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Îmi place să cred că în acele şcoli – 347 plus cele 85 de şcoli în care activitatea cu prezenţă fizică este suspendată, părinţii copiilor înţeleg că dacă nu merg la şcoală, nu merg în colectivitate, nu merg nici în alte locuri precum mall-uri sau acţiuni culturale sau parcuri. Îi place mie să cred. Din ce am mers astăzi prin Bucureşti am văzut că e efervescenţă foarte mare pe străzile Capitalei. Dar sunt convins că nu sunt acei elevi care au trecut în online, că dacă au trecut în online înţeleg că vor să stea acasă ca să evite pericolul de infectare şi ca să înveţe, atât cât se poate învăţa în online. (…) Îmi place să cred că aceia care spun că învăţământul online este varianta fericită nu au problemele pe care le-am întâmpinat eu din perspectiva conectivităţii, a afirmat ministrul interimar al Educației.

Dacă ai informații, imagini, video-uri ce pot deveni o știre de interes public, nu ezita și contactează-ne pe contul nostru de Facebook sau la adresa de email ntnewsromania@gmail.com.