North Transylvania News

OPINIA TA CONTEAZĂ

Prețuri crescute în facturi | Vina dată pe Federația Rusă și Gazprom. Astfel CREDE ministrul Energiei

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, încearcă să explice creșterea prețurilor resimțite de către români în facturile la energie și gaz. Ca ministru el crede, face supoziții, dar nu demonstrează nimic concret.

 Eu cred că această majorare se va calma şi va da înapoi. Am şi explicat de ce, de unde am văzut că va da înapoi în anul viitor: văzând preţurile de pe bursă cum se tranzacţionează începând cu iarna viitoare. Şi cred în continuare că este un joc făcut de către Federaţia Rusă, de către Gazprom, pentru a operaţionaliza mai repede Nord Stream 2, a spus Virgil Popescu, citat de către cei de la Observator.

Am vorbit la Consiliul de Miniştri, toţi miniştrii între noi am vorbit şi formal şi informal, am ridicat acest aspect, era de faţă comisara pe Energie, Kadri Simson, dânsei i-am ridicat această problemă. Eu cred că fiecare stat membru – şi cred că acolo se va ajunge – va trebui să respecte un principiu pe care probabil Comisia îl va reitera în zilele următoare – sau un set de principii pe care trebuie să le respecte când aplică politicile de ajutor în această perioadă. Este adevărat, comisara ne-a spus cam la toţi: Aveţi certificate de CO2 în ţară, aveţi un buget făcut pe certificate de CO2, priviţi partea plină a paharului, acesta a crescut, puteţi folosi banii de acolo sau din alte surse ca să puteţi ajuta cetăţenii.

A mai spus Ministrul Energiei

Deci surse de finanţare avem la nivelul bugetului de stat şi certificate de CO2 şi dividendele suplimentare şi impozitul pe venitul din gaze. Evident că ar fi mai uşor pentru orice stat să găsim o sursă europeană, să nu ne folosim de sursele noastre, dar eu nu cred sincer că se va ajunge la o schemă la nivel european care să fie aplicate. Pentru România, ar fi foarte bine, inclusiv o definire a consumatorului vulnerabil european, pentru că la nivel de medie a veniturilor am urca mult, sunt cuvintele aceluiași Virgil Popescu.

Dacă ai informații, imagini, video-uri ce pot deveni o știre de interes public, nu ezita și contactează-ne pe contul nostru de Facebook sau la adresa de email ntnewsromania@gmail.com.

About Author