North Transylvania News

OPINIA TA CONTEAZĂ

Prima pagină » ARTICOLE » Guvernarea la orizont | Dacian Cioloș așteaptă răspunsul PNL și UDMR. „Mai mare sacrificiu decât cel de a guverna în această perioadă[…] nu cred că există”

Guvernarea la orizont | Dacian Cioloș așteaptă răspunsul PNL și UDMR. „Mai mare sacrificiu decât cel de a guverna în această perioadă[…] nu cred că există”

Dacian Cioloș arată maturitate politică în cuvinte. Conștient de faptul că timpul nu mai are răbdare pentru situația în care se află România el a decis că va aștepta răspunsul pentru viitoarea coaliției de Guvernare. Liderul USR știe că e nevoie de un premier de sacrificiu și acceptă acest rol.

Foștii noștri parteneri m-au rugat să aștept până mâine pentru a vedea dacă partidele lor sunt de acord sau nu să reformăm coaliția. Am decis să aștept până vineri. Nu avem prea mult timp la dispoziție, dar am decis să aștept, pentru că un eventual guvern susținut de Coaliție ar fi cel mai bun lucru acum. În rest, nu mă joc cu mandatul primit de la președintele României, așa cum nu mă joc atunci când discutăm despre lunile care urmează. Situația politică este instabilă, situația economică se degradează, situația medicală este dezastruoasă, a scris Dacian Cioloș.

Nu cer nimănui sacrificii politice, dar sper că încă suntem suficienți oameni maturi care să știe că soluțiile implică renunțare, poate o formă de sacrificiu, dar și diplomație. Avem un început de negociere și vă rog pe toți, cetățeni sau oameni de presă, analiști politic sau simpli pasionați de jocul politic, să înțelegeți că de rezultatul din aceste zile depinde viața multor cetățeni ai României.Am fost azi întrebat și dacă am impresia că aș putea fi un premier de sacrificiu. Răspunsul meu e simplu: da, oricine își va asuma guvernarea în următoarele săptămâni și luni va face un sacrificiu. Partidul care își asumă guvernarea în următoarele luni oricum face un sacrificiu, pentru că va fi o perioadă foarte grea. Mai mare sacrificiu decât cel de a guverna în această perioadă, din punct de vedere politic, nu cred că există. Nouă nu ne e teamă de acest lucru, sunt cuvintele premierului desemnat.

Dacă ai informații, imagini, video-uri ce pot deveni o știre de interes public, nu ezita și contactează-ne pe contul nostru de Facebook sau la adresa de email ntnewsromania@gmail.com.