North Transylvania News

OPINIA TA CONTEAZĂ

Prima pagină » ARTICOLE » Dacian Cioloș nu exclude formarea unui guvern minoritar alături de PNL și UDMR

Dacian Cioloș nu exclude formarea unui guvern minoritar alături de PNL și UDMR

Premierul desemnat, Dacian Cioloș, a declarat ieri, 13 octombrie, că nu exclude formarea unui guvern minoritar alături de liberali și UDMR.

Mâine vor decide dacă susţin una dintre variantele pe care le-am propus: sau să începem negocierile pentru un guvern de coaliţie, sau dacă nu sunt de acord să intre într-un guvern de coaliţie, dacă sunt în măsură să susţină un guvern minoritar în cazul în care noi vom face o propunere de program şi de guvern minoritar în Parlament şi lucrul acesta îl vom discuta astăzi în Biroul Naţional. Discutăm toate opţiunile care sunt pe masă acum, a afirmat Dacian Cioloş, după întâlnirea de ieri cu liderii PNL, UDMR şi minorităţi.

Eu am un mandat şi trebuie să duc la capăt acest mandat. Dacă PNL şi-ar fi dorit să facă o propunere de premier, putea să o facă şi, evident, pot să o facă şi de acum înainte. Aici este decizia lor. O să vedem ce decizie iau. Însă deocamdată răspunsul lor trebuie să fie legat de propunerea de premier pe care a făcut-o deja preşedintele Klaus Iohannis, a mai spus acesta.

Avem o propunere pe masă, dacă vor să facă altă propunere trebuie să o facă ei, nu să comentez eu presupuneri ale discuţiilor lor. Acestea sunt discuţiile interne. (…) Nu a fost această propunere. Discuţiile au fost în jurul propunerii de premier desemnat pe care preşedintele Klaus Iohannis a făcut-o deja şi care e pe masă. Asta a fost obiectivul discuţiei şi asta am înţeles că va fi şi subiectul discuţiei în conducerea PNL şi UDMR. (…) În momentul în care vor veni astfel de propuneri, le vom discuta. Deocamdată avem o responsabilitate asumată şi vom merge înainte cu această responsabilitate, a adăugat premierul desemnat.

Dacă ai informații, imagini, video-uri ce pot deveni o știre de interes public, nu ezita și contactează-ne pe contul nostru de Facebook sau la adresa de email ntnewsromania@gmail.com.