North Transylvania News

OPINIA TA CONTEAZĂ

GAMING | 6 accesorii pe care trebuie neapărat să le deții

Există anumite accesorii de gaming de care orice persoană pasionată de această modalitate de petrecere a timpului liber are nevoie.

Ca orice hobby, gamingul trebuie să se producă în condiții favorabile, pentru a ne oferi un confort fizic și psihic.

Spre exemplu, o sesiune de gaming realizată cu un computer extrem de vechi și pe un scaun pe care ne doare spatele nu va fi la fel de plăcută precum una realizată în condiții de maxim confort.

Dacă se întâmplă că abia ți-ai descoperit această pasiune, iată care sunt 6 accesorii de gaming care nu trebuie să îți lipsească din dotare.

Un calculator adaptat pentru jocuri

Aceasta este cea mai scumpă investiție pe care trebuie să o faci, dacă vrei să poți rula cele mai noi jocuri lansate pe piață.

Un calculator de gaming are nevoie în primul rând de o placă video performantă, o memorie RAM generoasă, un procesor rapid și o sursă de alimentare puternică.

Mai e necesar și un hard disc cu o capacitate suficient de mare, care să îți permită instalarea sistemului de operare și a jocurilor, și astfel ai configurația ideală pentru un calculator de gaming.

Monitor cu rezoluție mare

Dacă ai o placă video performantă, calitățile sale nu pot fi puse în valoare decât de un monitor pe măsură, care să-ți ofere o imagine cât mai bună și mai naturală.

Cu cât rezoluția monitorului este mai mare, cu atât imaginea este mai bună, datorită numărului mai mare de pixeli.

Principalele categorii de monitoare pentru gaming sunt cele full HD, cu o rezoluție de 1.080 de pixeli, Quad HD, cu rezoluție de 1.440 de pixeli și cele Ultra HD, cu rezoluție de 2.160 de pixeli.

Înainte de a-ți comanda un monitor, consultă caracteristicile plăcii video pentru a fi sigur că aceasta are capacitatea de a reda o imagine la rezoluția monitorului.

Căști cu sunet surround 7.1

Pe lângă imagine, sunetul este o altă caracteristică importantă a jocurilor, iar pentru a-l reda cu cea mai mare acuratețe, ai nevoie de un dispozitiv adecvat.

Poți folosi un sistem de boxe, dar astfel ai putea avea probleme cu vecinii sau cu cei ai casei, mai ales dacă obișnuiești să te joci noaptea.

Mult mai practice sunt niște căști de gaming cu sunet surround 7.1 care te transpun în centrul acțiunii imediat ce ți le-ai pus pe urechi.

Acestea trebuie să fie cu bandă reglabilă, pentru a le putea potrivi pe cap, și suficient de ușoare ca să nu-ți creeze disconfort.

Pernele difuzoarelor trebuie să fie moi și să preseze ușor urechile, iar dacă sunt dotate și cu un microfon, cu atât mai bine.

Tastatură dedicată

Pentru a putea deține controlul total al personajelor din joc, ai nevoie și de o tastatură adaptată pentru gaming.

E adevărat că poți folosi orice fel de tastatură, dar vei simți imediat diferența când vei trece de la tastatura obișnuită la una dedicată.

În primul rând, o tastatură de gaming trebuie să îți permită apăsarea a cel puțin 5 taste simultan.

Alege o tastatură cu un cablu mai lung, pentru a avea mai multă libertate de mișcare, sau poți opta chiar pentru o tastatură wireless.

Un alt detaliu important îl reprezintă și iluminarea tastelor, mai ales dacă obișnuiești să faci nopți albe în fața monitorului.

Scaun pentru gaming

Un gamer petrece ore în șir așezat în fața monitorului, iar o astfel de poziție nu este chiar cea mai recomandată. Statul pe scaun timp îndelungat are efecte negative asupra coloanei vertebrale, putând genera și probleme circulatorii la nivelul picioarelor. Pentru a evita astfel de probleme, ai nevoie de un scaun special gândit și pentru cei care își petrec mult timp jucându-se pe calculator.  Scaunele de gaming sunt ergonomice și asigură suport pentru coloană în zona cervicală și lombară, ajutându-te și să îți menții postura corectă în timp ce te joci.

Ochelarii de gaming

Ochiul uman nu este creat pentru a privi ore întregi lumina artificială pe care ecranele digitale le produc.

Cu siguranță dacă ai avut parte de sesiuni îndelungate de gaming, la un moment dat ai experimentat simptome de uscăciune a ochilor, durerile de cap, senzația de oboseală etc.

O pereche de ochelari de gaming îți vor proteja ochii și vor îmbunătăți sesiunile de joc.

Recomandarea noastră este să optezi pentru lentile cu un factor de protecție UV400, pentru ca ochii tăi să fie protejați optim. Verifică să alegi o ramă dintr-un material ușor, care să îți ofere confortul de care ai nevoie.

Și cel mai important, asigură-te că ochelarii tăi filtrează lumina albastră.

Considerăm că acestea sunt accesoriile de care ai nevoie pentru a te bucura de sesiuni de gaming relaxante.

Desigur, lista poate fi extinsă cu multe alte elemente, în funcție de resursele de care dispui. Considerăm că acestea sunt totuși un „must have” al oricărui gamer.

Susține informarea rapidă și obiectivă! Vă invităm să vă alăturați comunităților noastre de Facebook și Patreon!

About Author