North Transylvania News

OPINIA TA CONTEAZĂ

GAMING | CS:GO sub lupa FBI

FBI-ul anchetează trucarea meciurilor de „Counter-Strike”. 

Comisia de Integritate în Sporturi Electronice (ESIC) colaborează îndeaproape cu autoritățile din Statele Unite, inclusiv cu FBI-ul, pentru a investiga acuzațiile de trucare a meciurilor din liga profesionistă din America de Nord a shooter-ului online Counter-Strike: Global Offensive.

Ian Smith, comisar pentru integritate pentru ESIC, a dezvăluit operațiunea într-o conversație cu canalul YouTube Slash32.

Potrivit lui Kotaku Australia, Smith a confirmat că există într-adevăr o anchetă în desfășurare cu privire la un „grup relativ mic, dar semnificativ de jucători” suspectat în “aranjarea” meciurilor în CS: GO North American Mountain Dew League.

Este ceea ce aș descrie ca fiind o aranjare clasică a meciurilor”

 Cu alte cuvinte, jucătorii sunt mituiți de sindicatele de pariuri din afară pentru a aranja meciurile.

 Spre deosebire de atunci când jucătorii care o faceau pe spatele lor, oportuniști, se întâmplă de mai mult timp, și trucarea meciurilor este mult mai organizată decât în situațiile anterioare”. a spus Smith în interviu.

Smith spune că ESIC a adunat dovezi și se pregătește să le facă publice cu constatările sale și cu orice alte acuzații aferente, în următoarele două săptămâni.

Ancheta vine la doar șase luni după scandalul anterior, care implică șapte jucători australieni de la CS: GO suspendați pentru un an după încălcarea regulilor anticorupție ale MDL.

Aceasta a fost urmată de ESIC care a emis un total de 35 de interdicții în ianuarie împotriva jucătorilor care au pariat pe propriile meciuri.

Poate că introducerea unei agenții de aplicare a legii la fel de puternică precum FBI ar putea determina unii jucători din lumea esports să meargă puțin mai mult. Dar varianta puțin mai realistă, este ca aceasta este o scenă competitivă și există bani implicați – deci corupție.

Sursa destructoid.com

Susține informarea rapidă și obiectivă! Vă invităm să vă alăturați comunităților noastre de Facebook și Patreon!

About Author