North Transylvania News

OPINIA TA CONTEAZĂ

Prima pagină » ARTICOLE » GAMING | Apple în conflict cu Epic Games, creatorul „Fortnite”

GAMING | Apple în conflict cu Epic Games, creatorul „Fortnite”

Avocații creatorului „Fortnite”, Epic Games și Apple Inc (AAPL.O), vor face argumente deschise luni la un proces de neâncredere al cărui rezultat final ar putea afecta afacerea Apple în creștere rapidă a App Store.

Procesul, pe care Epic l-a adus anul trecut la Curtea Districtuală SUA pentru Districtul de Nord din California, se concentrează pe două dintre practicile Apple care au devenit pietrele de temelie ale afacerii sale: cerința Apple ca practic toate software-urile terțe pentru 1 miliard de iPhone-uri din lume să fie distribuit prin App Store și cerința ca dezvoltatorii să utilizeze sistemul de cumpărare în aplicație Apple, care percepe comisioane de până la 30%.

Judecătorul Yvonne Gonzalez Rogers va prezida procesul de trei săptămâni într-o sală de judecată din Oakland, California.

Echipa juridică a Apple din Gibson, Dunn & Crutcher a sosit luni dimineață la sediul instanței de judecată cu aproximativ 20 de cutii de documente, urmată de Phil Schiller, șeful Apple App Store.

Echipa juridică a lui Epic din Cravath, Swaine & Moore a sosit cu un număr similar de cutii și a fost urmată de Tim Sweeney, director executiv al Epic Games.

Ambii directori sunt așteptați să participe la întregul proces, care va conține, de asemenea, mărturii în persoană ale directorului executiv Apple, Tim Cook și alți directori superiori ai ambelor firme.

Epic a încălcat regulile Apple anul trecut, când și-a introdus propriul sistem de plată în aplicație în „Fortnite” pentru a înconjura comisioanele Apple. Ca răspuns, Apple a dat afară Epic din App Store.

Epic a dat în judecată Apple, susținând că producătorul de iPhone abuzează de puterea dezvoltatorilor de aplicații, cu reguli de revizuire a App Store și cerințe de plată care afectează concurența pe piața software-ului.

Epic a lansat, de asemenea, o campanie agresivă de relații publice pentru a atrage atenția asupra acuzațiilor sale, la fel cum practicile Apple au fost supuse controlului parlamentarilor și autorităților de reglementare din Statele Unite și din alte părți.

Apple a contracarat acuzațiile Epic argumentând că regulile sale din App Store i-au făcut pe consumatori să se simtă în siguranță în a-și deschide portofelele către dezvoltatori necunoscuți, contribuind la crearea unei piețe masive de care au beneficiat toți dezvoltatorii.

Apple susține că Epic și-a încălcat intenționat contractele cu Apple, deoarece producătorul de jocuri dorea o plimbare gratuită pe platforma producătorului de iPhone.

Epic nu cere despăgubiri în bani, ci cere instanței să pronunțe ordine care ar pune capăt multor practici Apple.

Sursa Reuters.com