North Transylvania News

OPINIA TA CONTEAZĂ

Prima pagină » ARTICOLE » VIDEO | Italia sprijin pentru România în lupta împotriva Covid-19

VIDEO | Italia sprijin pentru România în lupta împotriva Covid-19

Foto: Captură Video Ministerul Apărării Naționale

Italia, țara lovită cel mai puternic de primul val al pandemiei, sare în sprijinul României. Italienii au trimis 5.200 de doze de anticorpi monoclonali folosiți în schema de tratament pentru infecțiile provocate de coronavirus.

Italia ne oferă astăzi acest important sprijin în tratamentul anti-COVID. Pot să vă spun că mâine în Monitorul Oficial vor apărea actualizate criteriile pentru tratamentul cu acest medicament, care este un medicament injectabil intravenos, important pentru cazurile care sunt mai puţin severe şi în care simptomatologia este de până la şapte zile. Criteriile au fost stabilite de comisia de specialitate a Ministerului Sănătăţii, astfel încât de mâine, odată cu acest transport, vom avea şi criteriile medicale de tratament şi de împărţire în spitalele din România, a afirmat Cseke Attila în cursul serii de ieri, 12 octombrie, la Baza 90 după sosirea aeronavei din Italia.

El a subliniat că există „promisiuni şi de la alte state ale Uniunii Europene de a sprijini România”. „Este un mecanism important de solidaritate”, a arătat ministrul interimar al Sănătăţii, scriu cei de la AGERPRES. Ajutorul oferit României de către Italia, prin punerea la dispoziție a acestor doze aflate în stocurile Regiunii Lombardia, vine ca urmare a solicitării statului român în vederea acordării de sprijin în combaterea efectelor generate de creșterea exponențială a numărului de cazuri confirmate cu SARS-CoV-2.

Dacă ai informații, imagini, video-uri ce pot deveni o știre de interes public, nu ezita și contactează-ne pe contul nostru de Facebook sau la adresa de email ntnewsromania@gmail.com.