North Transylvania News

OPINIA TA CONTEAZĂ

Trafic de droguri și viol asupra unui minor – Două persoane arestate preventiv de DIICOT

Două persoane au fost arestate preventiv pentru 30 de zile sub acuzația de trafic de droguri de mare risc, iar unul dintre aceștia este, de asemenea, acuzat de viol asupra unei minore, conform comunicatului de presă emis vineri de DIICOT.

Pe 16 mai, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Bistrița-Năsăud au dispus reținerea a doi inculpați și măsura controlului judiciar pentru un alt inculpat, toți fiind investigați pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de mare risc în formă continuată.

Investigațiile au arătat că, în perioada septembrie 2023 – martie 2024, aceștia au procurat, deținut, oferit gratuit și comercializat repetat drogul de mare risc 3-CMC (cunoscut sub denumirea de cristal) la prețul de 100 lei per doză.

Unul dintre inculpați este acuzat și de viol asupra unui minor, probele indicând că, între aprilie și mai 2024, a avut relații sexuale repetate cu o victimă minoră de 14 ani.

Victima minoră a fost găsită la una dintre adresele percheziționate în cadrul acestui dosar, se precizează în comunicat.

Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Bistrița-Năsăud a dispus vineri arestarea preventivă a inculpaților reținuți pentru 30 de zile.

Activitățile judiciare au fost realizate în colaborare cu polițiștii din cadrul serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Bistrița-Năsăud.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul SCCO Sălaj, al luptătorilor Serviciului Acțiuni Speciale al IPJ Bistrița-Năsăud și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bistrița-Năsăud.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

About Author