North Transylvania News

OPINIA TA CONTEAZĂ

Trei dispăruți după scufundarea unei nave tanzaniene în Marea Neagră – Operațiuni de salvare în desfășurare

Trei persoane sunt date dispărute după ce o navă sub pavilion tanzanian s-a scufundat sâmbătă dimineaţă în Marea Neagră, la 26 de mile marine de Sf. Gheorghe, informează Autoritatea Navală Română.

Conform acesteia, la bordul navei se aflau 11 persoane.

„Un accident de navigație a avut loc în această dimineață la 26 de mile marine de Sf. Gheorghe. Operațiunea de căutare și salvare, sub coordonarea Serviciului MRCC (Maritime Rescue Coordination Centre) din cadrul Autorității Navale Române, este în plină desfășurare după scufundarea navei Mohammad Z. Alerta a fost primită în jurul orei 4:00, iar ofițerii MRCC au trimis imediat în zonă navele ARSVOM SAR Artemis și SAR Apollo. A fost solicitat și sprijinul Poliției de Frontieră, care a trimis navele MAI 2110 și MAI 1106 spre locul accidentului”, se arată în comunicatul de presă.

De asemenea, două nave comerciale din apropiere au fost alertate să participe la operațiunea de căutare și salvare.

„Nava scufundată, Mohammad Z, sub pavilion Tanzania, avea la bord 11 membri de echipaj: 9 cetățeni sirieni și 2 cetățeni egipteni. Opt dintre aceștia au fost salvați de nava comercială Michel, aflată cel mai aproape de locul accidentului și coordonată de ofițerii MRCC”, se mai menționează în comunicat.

Cei trei membri de echipaj dispăruți, toți de naționalitate siriană, sunt căutați în continuare.

„Cauza scufundării navei nu este cunoscută în acest moment și se va deschide un dosar de cercetare pentru a stabili circumstanțele și motivele accidentului”, precizează Autoritatea Navală.

About Author