North Transylvania News

OPINIA TA CONTEAZĂ

Sindromul impostorului – subiect de discuție în cadrul unui eveniment gratuit la Cluj

Creators.comm, comunitatea dedicată creatorilor de business și schimbării în comunitate, organizează un nou eveniment Creators.talks, în data de 22 mai, în Cluj-Napoca. Subiectul de discuție al acestei ediții este sindromul impostorului.

Indiferent de domeniul în care activează, aproape fiecare a fost pus la un moment dat în postura în care să se îndoiască de calitățile și profesionalismul său. Sindromul impostorului este „prietenul’’ multor creatori, fie că sunt mai la început de drum sau au ceva mai multă experiență. Din acest motiv, echipa Creators.comm, la ediția din mai îl ia la disecat și încearcă să afle când ne e prieten, când dușman și cum să-i dăm volumul mai încet.

Speakerii acestei ediții sunt Henrietta Maxim, creator de conținut cu peste 700.000 de urmăritori pe Tiktok și Mara Rățoi, Creative Career Coach care a însoțit în călătoria lor câteva zeci de creatori care s-au întâlnit măcar o dată cu sindromul impostorului.

Sindromul impostorului este o provocare cu care mulți dintre noi, cei care creăm, ne confruntăm de-a lungul vieții, indiferent de cât de multă experiență am acumulat. Am gândit acest eveniment deoarece ne-am dorit să creăm un spațiu deschis de discuție și suport, unde să împărtășim soluții și să ne ajutăm reciproc să depășim aceste momente de îndoială. Astfel, speakerii vor mărturisi din experiențele lor, vor face publice momentele în care s-au confruntat cu sindromul impostorului și sperăm că ceea ce spun ele îi vor ajuta pe cei din sală să transforme sindromul impostorului dintr-un dușman într-un aliat al creșterii personale și profesionale, spune Valentina Ciolan, Co-fondatoare Creators.

Evenimentul din această lună este dedicat unei teme sensibile, dar extrem de importante pentru comunitatea noastră: sindromul impostorului. Prin dialogul cu invitații noștri și prin exercițiile de coaching facilitate, vrem să oferim participanților nu doar înțelegere, ci și uneltele necesare pentru a-și regăsi încrederea în propriile forțe. Vă așteptăm să explorăm împreună cum putem diminua influența acestor voci critice și să ne concentrăm pe adevăratul nostru potențial, spune și Andreea Chiuaru, Co-fondatoare Creators.

Accesul la eveniment este gratuit, pe bază de înscriere AICI.

Speakerii ediției

Henrietta Maxim este creator de conținut full-time pe zona de fitness & lifestyle, iar în ultimii 2 ani a strâns o comunitate de peste 700k urmăritori pe Tiktok și 120k urmăritori pe Instagram. Henrietta iubește ceea ce face pentru că simte că se dezvoltă constant în timp ce aduce valoare comunității ei.

Despre succesul ca și creator de conținut ea spune că nu spera să-l atingă curând, însă el a venit la pachet cu multe momente în care s-a îndoit și a simțit că nu merită și a fost nevoie de multă muncă interioară ca să se simtă bine în pielea ei și să aibă încrederea în ea ca să continue ceea ce face. Despre asta ne va povesti mai multe la eveniment.

Mara Rățoi este Creative Coach & Trainer și lucrează cu oameni de peste 12 ani. Cu un job full-time de Career Coach într-o companie de IT și colaborări în zona de coaching și training, Mara vorbește des despre cum să ne găsim drumul, dar și despre cum să dăm vocile critice la volum mai mic. Mara crede în autocunoaștere și ancorarea în noi înșine și este motivată de succesul din ultimii ani când a reușit să ghideze zeci de oameni spre varianta lor mai bună.

Misiunea ei este să-i ghideze pe ceilalți să se împrietenească cu ei înșiși ca să trăiască viața profesională care li se potrivește. La eveniment Mara ne va povesti din perspectiva de coaching despre cum să ‘’rescriem’’ povestea pe care sindromul impostorului ne determină să ne-o spunem despre noi, dar și cum să depășim aceste momente în care ne îndoim de forțele proprii.

 Agenda evenimentului

18:00 – 18:30 – welcoming & free networking

18:30 – 20:30 – prezentarea proiectului și a partenerilor, exercițiu de coaching faciliat și panel de discuție pe tema evenimentului

20:30 – 21:30 – free networking

Evenimentul Creators.talks va avea loc în data de 22 mai, începând cu ora 18:00, pe strada Henri Barbusse, nr. 44-46, et. 6, la sediul CloudFlight.

Evenimentul este posibil cu sprijinul voluntarilor, dar și partenerilor: Cloudflight, Cramele Recaș,  L’eclair magique, Editura Litera, Atelierul de Portrete, Iustin Grigoraș, Inspire Now.

Despre Creators.comm

Creators.comm este o comunitate de antreprenori din Cluj-Napoca care creează spațiu de întâlnire fizic și conexiune pentru 3 tipuri de creatori: Creatori de business (antreprenori), Creatori de frumos (oameni care creează prin creativitatea lor) și Creatori de schimbare în comunitate (prin încurajarea colaborării și susținerea inițiativelor locale).

 Comunitatea a fost pornită în noiembrie 2023 de Andreea Chiuaru și Valentina Ciolan, doi oameni de marketing pasionați de organizarea de evenimente și crearea de comunități. Din echipa proiectului fac parte și Nicoleta Rotaru (Freelancer Social Media), Iustina Ioniță (studentă la FSPAC) și Bianca Tămaș (Specialist PR).

 În prezent, Creators reprezintă o serie de evenimente lunare gratuite, găzduite de Cloudflight, pe teme de interes pentru antreprenori, freelanceri, artiști și orice alte persoane interesante de a crea ceva din pasiune sau dorință de schimbare. Evenimentele includ atât resurse de învățare oferite de speakerii selectați de organizatori, cât și o componentă de networking interactivă la începutul și la finalul discuției.

About Author