North Transylvania News

OPINIA TA CONTEAZĂ

Prima pagină » ARTICOLE » Scăpăm de meteahna dosarului cu șină? O lege adoptată azi interzice instituțiilor să ceară copii fizice după documente

Scăpăm de meteahna dosarului cu șină? O lege adoptată azi interzice instituțiilor să ceară copii fizice după documente

Teoretic această lege face primul pas pentru a elimina hârțogăria și cere instituțiilor publice să lucreze cu formate de tip electronic. Avizele și documentele pot fi cerute de către instituții direct de la entitățile care le-au emis.

Se interzice instituţiilor publice şi organelor de specialitate ale administraţiei publice centrale să solicite persoanelor fizice sau persoanelor juridice, în vederea soluţionării cererilor pentru furnizarea unui serviciu public, copii de pe avize sau alte documente care au fost emise de către instituţii publice sau organe de specialitate ale administraţiei publice centrale, prevede proiectul de lege potrivit HotNews.

Instituțiile pot cere respectivele documente, în format electronic, de la instituțiile ce le-au emis, cu acordul expres al beneficiarului: Instituţiile publice şi organele de specialitate ale administraţiei publice centrale solicită entităţilor care au emis documentele prevăzute la alin.(1), în format electronic, copii sau extrase de pe acestea în baza consimţământului expres al beneficiarului serviciului public.

Iniţiativa legislativă a fost adoptată şi de Senat, iar Camera Deputaţilor este for decizional în acest caz, arată sursa citată.

Dacă ai informații, imagini, video-uri ce pot deveni o știre de interes public, nu ezita și contactează-ne pe contul nostru de Facebook sau la adresa de email ntnewsromania@gmail.com.