North Transylvania News

OPINIA TA CONTEAZĂ

Lăcusta călătoare, a doua insectă autorizată de către Comisia Europeană ca și ingredient alimentar

Comisia Europeană a autorizat ca lăcusta călătoare să devină a doua insectă introdusă pe piață ca și ingredient alimentar.

Comisia Europeană a autorizat introducerea pe piață a celei de-a doua insecte ca ingredient alimentar: lăcusta călătoare .Produsul va fi disponibil sub formă congelată, uscată și de pudră. Această autorizație vine în urma unei evaluări științifice riguroase efectuate de Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară.

În luna iunie a acestui an a fost autorizată prima insectă ca aliment nou: viermele galben uscat. În diverse studii, Organizația ONU pentru Alimentație și Agricultură (FAO) a identificat insectele ca fiind o sursă de hrană foarte nutritivă și sănătoasă, cu un conținut ridicat de grăsimi, proteine, vitamine, fibre și minerale. Insectele, care sunt consumate zilnic de milioane de oameni de pe planetă, au fost identificate în cadrul strategiei „De la fermă la consumator” ca sursă alternativă de proteine care ar putea facilita trecerea la un sistem alimentar mai durabil.

Dacă ai informații, imagini, video-uri ce pot deveni o știre de interes public, nu ezita și contactează-ne pe contul nostru de Facebook sau la adresa de email ntnewsromania@gmail.com.

About Author