Comisia Europeană a autorizat ca lăcusta călătoare să devină a doua insectă introdusă pe piață ca și ingredient alimentar.
Comisia Europeană a autorizat introducerea pe piață a celei de-a doua insecte ca ingredient alimentar: lăcusta călătoare .Produsul va fi disponibil sub formă congelată, uscată și de pudră. Această autorizație vine în urma unei evaluări științifice riguroase efectuate de Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară.
În luna iunie a acestui an a fost autorizată prima insectă ca aliment nou: viermele galben uscat. În diverse studii, Organizația ONU pentru Alimentație și Agricultură (FAO) a identificat insectele ca fiind o sursă de hrană foarte nutritivă și sănătoasă, cu un conținut ridicat de grăsimi, proteine, vitamine, fibre și minerale. Insectele, care sunt consumate zilnic de milioane de oameni de pe planetă, au fost identificate în cadrul strategiei „De la fermă la consumator” ca sursă alternativă de proteine care ar putea facilita trecerea la un sistem alimentar mai durabil.
RECOMANDĂRILE REDACȚIEI
Cine-a spus că-n Ardeal nu se face rap? Trupa M.O.S.S.A.D. a lansat primul single de pe viitorul album | VIDEO
Acțiune de amploare derulată de polițiști în Municipiul Dej
Autocar răsturnat în afara drumului. Transporta 33 de persoane | FOTO