North Transylvania News

OPINIA TA CONTEAZĂ

Cum să prepari un hamburger rapid și ușor | FOTO

Cum să prepari un hamburger rapid și ușor acasă și să fie exact ca și cel de la restaurantul tău preferat vezi mai jos.

Probabil ai rămas în pană de idei cu cina, ești pe grabă, îți e lene să gătești mâncăruri complicate sau pur și simplu gătitul nu e punctul tău forte și te gândești să comanzi ceva de mâncare că altfel riști să mori de foame și tu și familia ta, prietenii tăi, cățelul, purcelul etc., dar vin eu în ajutorul tău cu o reteță de hamburger atât de rapidă și de ușoară încât o poate face oricine și, în plus, faci și niște economii.

Câți hamburgeri vei obține:

6 bucăți

De cât timp ai nevoie să prepari hamburgerii:

15 – 20 de minute

De ce ai nevoie să obții cei mai buni hamburgeri:
  • 0,5 kg carne tocată de vită
  • 1 ou
  • condimente după gust (sare, piper, busuioc, usturoi granulat etc.)
  • 1 lingură de ulei
  • 6 bucăți chifle pentru hamburgeri
  • 12 felii de bacon
  • 6 felii de branză topită după preferința ta
  • 2-3 castraveciori murați
  • 6 frunze de salată verde
  • sos pentru hamburgeri după preferința ta
Cum prepari hamburgerii:

Răspuns: În doi pași. 🙂

Pasul 1. Pregătirea și gătirea cărnii tocate de vită

P.S.: În cazul în care ai cumpărat chiftele din carne tocată de vită gata preparate nu mai e necesar să le condimentezi, ci doar să le gătești în puțin ulei încins.

Pentru început folosește un vas în care pui carnea tocată de vită și o condimentezi după gust cu: sare, piper, usturoi granulat, busuioc și adaugi un ou. Amesteci cu mâna foarte bine compoziția și o împarți în 6 părți. Îți umezești mâinile în apă și începi să formezi chifteaua din carnea tocată de vită. La început formezi o bilă pe care o aplatizezi cu palma dându-i o formă rotundă. Urmează să le prăjești în puțin ulei încins pe ambele părți. În cazul în care dorești să fie mai în sânge lasă-le la prăjit câte 1 minut pe ambele părți. Pentru mediu, lasă-le undeva la 2 minute la prăjit pe câte o parte, iar dacă dorești să fie bine făcute, aproximativ 3 minute pe fiecare parte. Neavând o tigaie mai mare, eu am gătit hamburgerii în două ture.

În același ulei poți prăji și feliile de bacon.

Așază totul pe o farfurie atunci când s-au prăjit după bunul tău plac chiftelele de carne de vită și feliile de bacon. Ca și pont, pe fiecare chiftea de carne de vită pune câte o felie de brânză topită pentru a se încălzi și pentru a se prelinge peste acestea. Eu am folosit felii de brânză topită cu șuncă de la Hochland.

Pasul 2. Prepararea hamburgerilor

Acum urmează partea în care prepari hamburgerii la liberă imaginație, dar, totuși, nu uita să speli salata verde înainte și să tai chiflele pentru hamburgeri în jumătate. De asemenea, cele două jumătăți de chifle poți să le lași în tigaia în care ai gătit chiftelele de carne de vită și feliile de bacon la prăjit pe ambele părți pentru a căpăta o crustă frumoasă, dar și pentru a le încălzi. În timp ce se prăjesc pe partea inferioară chiflele poți să le ungi cu sos de hamburger ca și în imaginea de mai jos. Sos de hamburger poți să găsești în orice supermarket. Eu l-am folosit pe cel de la Univer.

Mai departe eu am ales să așez câte o frunză de salată pe fiecare felie de chiflă.

Am adăugat castraveciorii murați tăiați rondele și am condimentat pentru gust cu sare, piper, busuioc și usturoi granulat.

Deoarece mie și familiei mele ne place așa mult sosul de hamburger, am mai pus puțin și peste salata verde și castraveciorii murați. 😀

Acum pune și feliile de bacon prăjite: câte două felii pe fiecare chiflă.

Să nu uiți de chiftelele de carne tocată de vită împreună cu feliile de brânză topită!

Din nou sos de hamburger! 😀

Acum nu mai rămâne decât să pui și restul de jumătăți de chifle de hamburger și masa e gata!

Și uite că în maxim 20 de minute ai reușit să prepari niște hamburgeri delicioși acasă pentru tine sau pentru familia ta, prietenii tăi și pentru mai cine dorești tu fără să mai trebuiască să comanzi de la restaurant.

În cazul în care încă stai bine la capitolul de a răbda foame poți să gătești și niște cartofi prăjiți lângă hamburgeri.

Eu zic că merită să mai rabzi puțină foame…

Știi ce mai merge pe lângă acest meniu?! O bere bună!

Eu și familia mea vă recomandăm berile Enigma lui Negru Vodă și Legenda lui Matei Corvin!

Cred că e timpul să te pui pe mâncat până nu se răcesc hamburgerii!

Bineînțeles, hamburgerul poți să îl prepari cu ce dorești tu, să adaugi ingredientele după bunul tău plac etc. Eu ți-am oferit doar o reteță de cum poți să prepari un hamburger rapid și ușor.

Poftă bună!

Susține informarea rapidă și obiectivă! Vă invităm să vă alăturați comunităților noastre de Facebook și Patreon!

About Author