Cum să îți iasă cele mai bune croissante cu unt într-un timp scurt și în pași puțini.
De cât timp ai nevoie să le prepari:
1 oră și 30 de minute
De cât timp e nevoie să le lași la cuptor:
15 minute
Câte croissante cu unt vei obține:
12 – 16 bucăți
De ce ai nevoie pentru aluat:
- 500 g făină
- 20 g drojdie proaspătă / 1 pachețel drojdie uscată
- 125 ml lapte
- 125 g iaurt
- 3 linguri de zahăr
- 1 linguriță de sare
- 2 ouă
- 70 g de unt topit pentru a unge aluatul
- 1-2 gălbenușuri cu puțin lapte pentru a pensula cornurile
Cum prepari aluatul:
Pentru început ai nevoie de un pahar în care combini drojdia cu puțin lapte și zahăr și lași 2 minute să acționeze. Folosești un castron în care amesteci făina, iaurtul, ouăle, sarea, drojdia și restul de lapte și zahăr. Acum poți să frămânți aluatul până nu ți se mai lipește de mâini. În cazul în care consideri că ai nevoie de puțină făină în plus, poți face acest lucru. Este de recomandat să lași aluatul la dospit pentru 30 de minute, dar poți să te apuci de treabă imediat dacă ești pe grabă.
Fie că ai lăsat aluatul la dospit, fie că nu, îl împarți în 8 bile egale, iar fiecare bilă o întinzi într-o foaie rotundă. Iei o foaie pe care ai întins-o și o ungi cu unt topit, iar peste pui o altă foaie și tot așa până ajungi la ultima pe care nu o mai ungi cu unt. Pentru a obține un cerc mai mare întinzi cu sucitorul deasupra foilor ușor până obții mărimea dorită.
Acum împarți cercul în 12 sau în 16 triunghiuri ca în imaginea de mai jos:

După ce ai terminat de împărțit cercul în triunghiuri, fiecare triunghi îl rulezi de la bază spre vârf, cam așa:

Croissantele ar trebui să fie de forma aceasta:

Croissantele formate le așezi într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și le lași o oră la dospit. După ce au dospit le pensulezi cu gălbenușul amestecat cu puțin lapte.


Acum poți să le pui la cuptor la 200°C timp de aproximativ 15 minute.

Croissantele cu unt sunt gata și le poți servi imediat.
La dorința ta pot fi și umplute cu dulceață, ciocolată, nuci etc.
Poftă bună!
RECOMANDĂRILE REDACȚIEI
Cozonaci cu cacao – rețetă simplă | FOTO
Cum să prepari un hamburger rapid și ușor | FOTO