North Transylvania News

OPINIA TA CONTEAZĂ

Cozonaci cu cacao – rețetă simplă | FOTO

Cum să prepari într-un mod simplu cei mai buni cozonaci cu cacao, împletiți

De cât timp ai nevoie să prepari aluatul:

aproximativ 30 de minute

Cât timp e nevoie să lași cozonacii la cuptor:

30 – 40 de minute

Câți cozonaci vei obține:

2 cozonaci

De ce ai nevoie să prepari aluatul:
  • 1 kg de făină
  • 2 plicuri de drojdie uscată sau 50 g de drojdie proaspătă
  • 2 plicuri de zahăr vanilat
  • 4 ouă
  • 10 linguri de zahăr
  • 300 ml de lapte călduț
  • coajă rasă de la o lămâie
  • 1 linguriță de sare
  • 150 g de unt topit
  • 1 gălbenuș pentru uns cozonacii
  • 3 – 4 linguri de smântână
De ce ai nevoie pentru umplutură:
  • 10 linguri de zahăr
  • 4 linguri de cacao
Cum prepari aluatul:

Într-un vas amesteci făina, zahărul, drojdia înmuiată în puțin lapte călduț, ouăle, sarea, zahărul vanilat, coaja de lămâie, smântâna și laptele călduț. Începi să frămânți cu mâna sau cu robotul de bucătărie așa cum am procedat și eu și adaugi pe rând untul topit până când aluatul începe să se desprindă de pe mâini și de pe vas.

Aluatul îl lași la dospit până ce își dublează volumul și între timp poți să pregătești umplutura. Amesteci zahărul și cacaoa foarte bine într-o farfurie așa cum se vede în poza de mai jos. Pregătești și două tăvi de chec tapetate cu hârtie de copt.

Acum vei trece la partea de formare a cozonacilor. Împarți aluatul în 4 părți, fiecare parte o întinzi cu sucitoarea și presari zăhărul amestecat cu cacao, iar după aceea rulezi aluatul. Așa vei obține 4 bucăți de rulouri. Le răsucești două câte două și le dai forma de cozonac. Acum poți să așezi cozonacii formați în cele două tăvi și să îi ungi cu gălbenuș de ou. Îi lași la dospit aproximativ 30 de minute după care poți să îi dai la cuptor pentru 30 – 40 de minute.

Cozonacii vor fi foarte pufoși la interior!

Așteaptă să se răcească puțin, iar pe urmă poți să îi tai felii și să îi servești!

Același aluat de cozonaci poți să îl folosești și la cei umpluți cu nucă, rahat, mac etc.

Poftă bună!

About Author