North Transylvania News

OPINIA TA CONTEAZĂ

Concept inovativ în arta culinară adus în Cluj-Napoca de 7 studente ale Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării

Printr-un simplu proiect de seminar, conceptul de „a mânca prima dată cu ochii” devine din ce în ce mai cunoscut în lumea studenției prin fotografia culinară a preparatelor colorate făcute de 7 studente din anul II din cadrul Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării din Cluj-Napoca. Fiecare rețetă poate fi primită printr-un simplu mesaj pe contul lor de Instagram „The Board of the Comfy Platings” pentru a ajuta studenții să reproducă mâncarea în spațiul personal și să învețe să gătească.

Proiectul constă în deschiderea unui cont de Instagram dedicat unui subiect ales de studenți dintr-o listă prezentată cu diferite tipuri de fotografie, cont pe care trebuie să-l gestioneze prin postări, story-uri și reels-uri din domeniul ales pentru a crea și dezvolta un impact asupra utilizatorilor uneia dintre cele mai virale rețele de socializare la nivel global. Cât despre numele contului, acesta a fost ales de către tinerele studente după un citat prestabilit de către o aplicație care să facă legătură cu subiectul ales, fotografia culinară.

În ceea ce privește gestionarea contului și a postărilor, acestea dezbat preparatele, le creează, fotografiile realizate se editează cu identitatea vizuală a contului, logo și fundal, se redactează descrierea fiecărui preparat, se postează conținutul, iar mai apoi se monitorizează progresul acesteia.

Pentru o divesitate culinară aparte, cele 7 studente vor implementa și săptămâni cu tematică precum: Săptămâna mexicană, italiană, asiatică și multe altele, cu rețete atașate, pentru a facilita procesul de creare a preparatelor de către urmăritorii contului.

Acest proiect a adus atât o relație de prietenie între noi, fetele, cât și multe colaborări pe care urmează să le punem în practică. De la un simplu statement, am reușit să creăm o întreagă povestioară care să ne reprezinte pe noi ca studenți, dar și să ne ajutăm cu diferite sfaturi în ceea ce reprezintă arta culinară. În viitorul apropiat, dorim să ajungem și la bucătarii din spatele renumitelor restaurante din Cluj și din împrejurimi pentru a crea un flux de testări de preparate și recomandări pentru studenții străini și din întreaga țară care vin la facultate în Cluj-Napoca.

transmite o studentă din cadrul proiectului

About Author