North Transylvania News

OPINIA TA CONTEAZĂ

Acțiune de amploare derulată de polițiști în Municipiul Dej

La data de 13 decembrie a.c., în intervalul orar 06.00  – 13.00, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Dej și ai Secției 5 Poliție Rurală Dej au organizat o acțiune de amploare în municipiu și în zonele arondate, pentru asigurarea unui climat optim de siguranță.

Activitățile s-au derulat în colaborare cu efective din cadrul Poliției municipiului Gherla, Inspectoratului de Jandarmi Județean Cluj, Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca, precum și cu efective din cadrul Poliției Locale Dej.

S-au efectuat verificări pentru depistarea persoanelor urmărite în temeiul legii, date în consemn sau care se sustrag cercetărilor, precum și a celor care locuiesc fără forme legale, fiind conduse la sediul poliției un număr de 8 persoane.

Totodată au fost puse în aplicare 5 mandate de percheziție domiciliară, la locuințele a 5 bărbați, bănuiți de comiterea infracțiunii de furt calificat în formă continuată.

Totodată, în cadrul activităților au fost legitimate 173 de persoane, verificate peste 120 de autovehicule, fiind reținute 2 certificate de înmatriculare și 6 permise de conducere, dintre care 3 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, 2 pentru depășire neregulamentară și 1 pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

Pentru abaterile constatate polițiștii au aplicat un număr de 85 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 15.000 de lei.

Exemplu semnificativ:

La data de 13 decembrie a.c., în jurul orei 06.00 polițiștii din cadrul Poliției municipiului Dej, cu sprijinul jandarmilor au pus în aplicare 5 mandate de percheziție domiciliară la locuințele a 5 bărbați, cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat în formă continuată.

Cei în cauză, sunt bănuiți că în perioada 12 iunie a.c. – 8 august a.c., ar fi sustras din depozitul unei societății comerciale, din municipiul Dej, mai mulți paleți cu produse de hârtie în valoare de peste 220.000 de lei.

Cercetările derulate de polițiști au condus la identificarea autorilor, iar la data de 13 decembrie a.c., 4 dintre ei au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând a fi prezentați magistraților Judecătoriei Dej, în vederea dispunerii altor măsuri preventive.

Cu ocazia perchezițiilor au fost descoperite și ridicate mai multe bunuri de interes în cauză, cercetările fiind continuate de polițiști sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat în formă continuată.

About Author