North Transylvania News

OPINIA TA CONTEAZĂ

Trei persoane reținute pentru trafic cu droguri de risc

În cursul zilei de ieri, 11 ianuarie 2024, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Sibiu, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Sibiu, au descins în șase percheziții domiciliare, în județul Sibiu. Este vorba despre două cauze penale în care sunt implicate persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc, în formă continuată. Trei persoane au fost reținute.

Potrivit unui comunicat al Poliției Române în cursul anului 2023, persoanele cercetate ar fi vândut, în mod repetat, droguri de risc, către persoane din județul Sibiu. Prețurile încasare ar fi fost între 35 și 60 de lei pentru un gram. De asemenea cercetările efectuate de către oamenii legii au scos la iveală și faptul că unul dintre bănuiți i-ar fi aprovizionat cu droguri de risc pe ceilalți doi.

În urma perchezițiilor au fost descoperite și ridicate mai multe plicuri cu substanță cristalizată, cu substanță vegetală, recipiente conținând canabis și cristal, cântare electronice de precizie, telefoane mobile și alte sisteme informatice, susceptibile a fi fost folosite în activitatea infracțională, precum și alte mijloace de probă. Ca urmare a probatoriului administrat în cauză, față de 3 bărbați, cu vârste de 24, respectiv 25 de ani, din județul Sibiu, a fost dispusă măsura reținerii, pentru 24 de ore, arată același comunicat al Poliției Române.

Aceeași sursă citată menționează că, în cursul acestei zile, 12 ianuarie 2024, va fi sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Sibiu, cu propunere de arestare preventivă a persoanelor în cauză, pentru 30 de zile.

About Author