North Transylvania News

OPINIA TA CONTEAZĂ

Percheziții în cazul vânzării de produse electronice contrafăcute. Mascații au descins și în județele Bihor și Sibiu

Astăzi, 16 ianuarie 2024, polițiștii pun în aplicare 28 de mandate de percheziție domiciliară, în municipiul București și județele Bihor, Constanța, Sibiu și Ilfov. Perchezițiile sunt efectuate la sediile sociale ale unor firme și domiciliile unor persoane care sunt cercetate pentru punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare.

Prin intermediu unui comunicat de presă, cei de la Poliția Română transmit că până în prezent a reieșit faptul că reprezentanții unor societăți comerciale, în perioada 1 ianuarie 2022 – și până în prezent, prin intermediul a șapte site-uri, ar fi oferit spre vânzare produse electronice și accesorii pentru telefoane mobile ale unor mărci consacrate, susceptibile a fi contrafăcute.

Bunurile contrafăcute ar fi fost importate din state terțe, însă, în documentele declarate la Autoritatea Vamală Română, descrierea comercială s-ar fi realizat sub forma unor componente electronice, fără a fi specificată marca, regăsindu-se astfel denumiri generice: încărcătoare, baterii, cabluri telefon, ceasuri inteligente, boxe portabile, căști, huse telefon, căști bluetooth, curea ceas smart, dock-uri și suporturi, huse telefon din material sintetic, accesorii pentru telefon, menționează cei de la Poliția Română.

Mărfurile susceptibile a fi contrafăcute ce vor fi descoperite în urma percheziționării celor 28 de locații vor fi indisponibilizate și ridicate, în vederea continuării cercetărilor în cauza penală. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română. Echipele participante la operaţiune sunt constituite din poliţişti din cadrul I.G.P.R. – Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice, serviciilor de investigare a criminalității economice Bihor, Constanța, Sibiu și Ilfov, specialiști criminaliști din cadrul Institutului Național de Criminalistică și inspectoratelor de poliție județene, precum și din luptători din cadrul Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale, arată aceeași sursă citată.

About Author