North Transylvania News

OPINIA TA CONTEAZĂ

Droguri și petreceri. Mai multe persoane cercetate în urma unor percheziții

Foto: Arhivă NTNews.ro

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Bistrița-Năsăud, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Bistrița -Năsăud,  au documentat activitatea infracțională a unor persoane cercetate pentru trafic de droguri de mare risc, punerea la dispoziţie a unei locuinţe pentru consumul ilegal de droguri, trafic de droguri de risc și  efectuarea de operațiuni cu substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive, fără drept.

Astfel prin intermediul unui comunicat de presă eliberat opiniei publice ieri, 15 ianuarie 2024, reprezentanții Poliției Române transmit că în perioada aprilie 2023 – ianuarie 2024, un bărbat ar fi deținut și comercializat, nu mai puțin de 13 ori, diverse cantități de cristal (3-CMC), către consumatori din județul Bistrița-Năsăud. De asemenea, cu ocazia unor petreceri private, acesta ar fi oferit în mod gratuit cantități de droguri de mare risc. Drogurile au fost oferite inclusiv unor minori.

Totodată, din actele de urmărire penală, a mai rezultat faptul că persoanele cercetate ar fi vândut în mod repetat droguri de risc și mare risc (canabis și cristal) și substanțe psihoactive către consumatori, chiar și minori, din județul Bistrița-Năsăud. De asemenea, se pare că două dintre persoanele cercetate, pe parcursul anului 2023, ar fi pus la dispoziție locuințe pentru consumul de droguri, în calitate de organizatori ai unor petreceri private.

În urma celor 7 percheziții domiciliare efectuate, la data de 14 ianuarie 2024, în județul Bistrița-Năsăud, au fost descoperite și ridicate obiecte și plicuri cu urme de substanțe, mai multe telefoane mobile, precum și alte mijloace de probă. La data de 14 ianuarie 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Bistrița Năsăud  au dispus reținerea a 4 persoane cercetate, pentru 24 de ore, menționează Poliția Română.

Astăzi, 16 ianuarie 2024, a fost sesizat  judecătorul  de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Bistrița-Năsăud, cu propunerea de arestare preventivă a bărbaților, pentru 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română. Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj și al jandarmilor Inspectoratului de Jandarmi Județean Bistrița-Năsăud. Precizăm faptul că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție, se arată în cadrul aceluiași comunicat de presă numit mai sus.

About Author