North Transylvania News

OPINIA TA CONTEAZĂ

Tragedie în Ilişua – Băiat de 16 ani decedat din cauza intoxicaţiei cu pesticid

Foto: Arhivă ntnews.ro

O familie din satul Ilişua, judeţul Bistriţa-Năsăud, a fost internată săptămâna trecută în spital din cauza unei intoxicaţii cu o substanţă antiparazitară destinată animalelor. Din nefericire, băiatul de 16 ani al familiei a decedat ulterior.

Echipajele medicale de la SMURD şi Ambulanţă au intervenit în noaptea de 20/21 mai, însă primele informaţii publice au apărut abia la sfârşitul săptămânii trecute, după decesul băiatului, când liceul său din Căianu Mic a postat un mesaj de condoleanţe pe o reţea de socializare.

Conform declaraţiei Cameliei Strungari, purtător de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Bistriţa, solicitată de AGERPRES, familia a ajuns la Urgenţe pe 21 mai. Băiatul, în comă, a fost transferat ulterior la Institutul Inimii din Cluj, în timp ce mama sa, cu insuficienţă respiratorie, şi tatăl, care a refuzat spitalizarea, au primit îngrijiri medicale.

„Pe 21 mai, la UPU-SMURD din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Bistriţa a fost adusă o familie din Ilişua, în stare gravă în urma intoxicării cu substanţe organofosforice (Diazinol). Băiatul de 16 ani (urgenţă cod roşu) prezenta stop cardiorespirator, sindrom de detresă respiratorie acută, afectare cerebrală şi a cordului, comă, şoc distributiv. După stabilizare, a fost transferat la Institutul Inimii „Niculae Stăncioiu” din Cluj-Napoca. Mama de 47 de ani (urgenţă cod galben) a fost internată cu insuficienţă respiratorie acută, hipoxemie severă, acidoză respiratorie, traheobronşită, primind tratament în Secţia ATI şi ulterior în Secţia Medicină Internă, fiind externată în stare ameliorată pe 24 mai. Tatăl de 51 de ani (urgenţă cod verde) a prezentat intoxicaţie cu organofosforice, dar a refuzat internarea şi a părăsit spitalul pe propria răspundere,” a precizat reprezentanta spitalului.

Poliţiştii de la Secţia 5 Poliţie Rurală investighează acest caz.

About Author