North Transylvania News

OPINIA TA CONTEAZĂ

Percheziții în Maramureș – Evaziune fiscală de peste 580.000 lei

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş, împreună cu ofițerii IPJ Maramureş, au efectuat trei percheziții în Borșa și Moisei într-o anchetă de evaziune fiscală. Între 2019 și februarie 2023, un administrator al unei firme din alimentație publică și turism a emis note de plată neînregistrate oficial, prejudiciind bugetul de stat cu 585.747 lei.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş, în colaborare cu ofiţerii de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Maramureş, au desfășurat recent trei percheziții domiciliare în localitățile Borșa și Moisei. Aceste acțiuni fac parte dintr-o anchetă penală complexă ce vizează suspiciuni de evaziune fiscală. Ancheta a fost inițiată pe baza unor indicii temeinice care sugerează că, în perioada cuprinsă între anul 2019 și februarie 2023, un administrator al unui operator economic ce activează în domeniul alimentației publice și turismului a adoptat practici comerciale neconforme cu legislația fiscală în vigoare.

Mai concret, administratorul respectiv a emis bonuri fiscale pentru toate operațiunile desfășurate de firmă, însă pentru o parte din aceste operațiuni au fost întocmite doar note de plată, care nu au fost ulterior înregistrate în contabilitatea oficială a societății. Această modalitate de operare a avut drept consecință directă prejudicierea bugetului consolidat de stat cu suma de 585.747 lei. Prin neînregistrarea tuturor veniturilor realizate, administratorul a reușit să sustragă de la plata obligațiilor fiscale datorate, afectând astfel resursele financiare publice.

Perchezițiile au avut ca scop principal colectarea de probe suplimentare care să susțină acuzațiile formulate și să clarifice în detaliu mecanismele prin care s-a realizat evaziunea fiscală. Anchetatorii au căutat documente contabile, registre de evidență, calculatoare și alte dispozitive electronice care ar putea conține informații relevante pentru caz. Aceste acțiuni sunt esențiale pentru reconstituirea fluxului financiar și identificarea tuturor persoanelor implicate.

În urma perchezițiilor, procurorii și polițiștii vor analiza toate probele colectate pentru a stabili cu exactitate întinderea fraudei și pentru a identifica eventualele alte încălcări ale legii comise de administratorul firmei sau de alte persoane. Ancheta continuă și este de așteptat ca rezultatele acesteia să ofere o imagine completă asupra modului în care s-au desfășurat activitățile ilicite și asupra impactului financiar total asupra bugetului de stat.

About Author