North Transylvania News

OPINIA TA CONTEAZĂ

Rețea de trafic de droguri și incendii intenționate – Doi bărbați arestați în Bistrița-Năsăud

Doi bărbați, în vârstă de 24 și 37 de ani, au fost arestați preventiv în urma unui amplu dosar desfășurat de polițiștii și procurorii din Bistrița-Năsăud. Aceștia sunt acuzați de mai multe infracțiuni grave, inclusiv trafic de droguri de mare risc, efectuarea ilegală de operațiuni cu substanțe psihoactive, deținerea ilegală pentru consum propriu a unor droguri de mare risc, distrugerea prin incendiere și instigare la această infracțiune.

Potrivit informațiilor furnizate de DIICOT într-un comunicat de presă, ancheta a relevat că cei doi bărbați ar fi implicați într-o rețea de distribuție și comercializare ilegală a drogurilor în zona județului Bistrița-Năsăud în perioada decembrie 2021 – noiembrie 2023. Unul dintre inculpați ar fi fost activ în vânzarea repetată a substanțelor psihoactive din categoria catinonelor și a drogului de mare risc 3-CMC (cristal), în timp ce celălalt ar fi avut acțiuni similare, inclusiv comercializarea drogului de mare risc 4-MMC.

Pe lângă aceste acuzații legate de traficul de droguri, cei doi sunt suspectați că au comis infracțiuni de distrugere prin incendiere și instigare la distrugere prin incendiere. Potrivit anchetatorilor, în noaptea de 25 spre 26 august 2023, bărbatul de 37 de ani ar fi incendiat intenționat un autoturism, instigat de celălalt inculpat, în contextul unui conflict cu o femeie. Focul s-a extins apoi la alte trei autoturisme, pe care le-au distrus.

În vederea administrării probatoriului, polițiștii au efectuat opt percheziții domiciliare în data de 9 mai, unde au fost descoperite și ridicate telefoane mobile și sume de bani, considerate ca fiind relevante pentru investigație.

Ulterior, instanța de judecată a emis mandate de arestare preventivă pentru cei doi inculpați, în scopul continuării cercetărilor și asigurării bunei desfășurări a procesului penal într-un caz complex cu impact asupra comunității locale.

About Author