North Transylvania News

OPINIA TA CONTEAZĂ

Accidente în Poiana Narciselor – Femeie căzută în gol și bărbat lovit de o piatră în Munții Rodnei

!! UPDATE !!Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bistriţa-Năsăud a informat, sâmbătă seara, că femeia care a căzut în gol zeci de metri în Munții Rodnei a fost găsită decedată.

„Primele echipaje au ajuns la locul solicitării, dar, din nefericire, victima a fost găsită cu leziuni incompatibile cu viaţa”, a comunicat purtătorul de cuvânt al ISU Bistrița-Năsăud.

Un elicopter SMURD a fost trimis în sprijinul forțelor desfășurate la locul incidentului.

Anterior, ISU a comunicat că o turistă în vârstă de 50 de ani a căzut aproximativ 30 de metri în gol de pe traseul de creastă al muntelui și a rămas inconștientă.

!! ORA 17:55 – Accidente în Poiana Narciselor – Femeie căzută în gol și bărbat lovit de o piatră în Munții Rodnei

Sâmbătă, în Poiana Narciselor de pe Masivul Saca din Munții Rodnei, au avut loc două incidente grave. O femeie în vârstă de 50 de ani a căzut în gol aproximativ 30 de metri de pe traseul de creastă al muntelui și a rămas inconștientă. Totodată, un bărbat de 37 de ani a fost lovit la cap de o piatră căzută de pe versanți.

Poiana cu narcise, cunoscută și sub numele de Dumbrava Vadului, este o atracție turistică populară în fiecare an, în timpul înfloririi maximale a narciselor, situată la o altitudine de aproximativ 1.600 de metri în Parcul Național Munții Rodnei.

La fața locului au intervenit rapid echipe de intervenție, inclusiv un echipaj de pompieri cu șenilată, echipaje SMURD de prim ajutor, Serviciul voluntar pentru situații de urgență Rodna, Salvamont și Jandarmeria Bistrița.

Bărbatul rănit a fost transportat de jandarmii montani cu ATV-ul până în zona Izvorul Roșu din Valea Vinului, de unde a fost preluat de un echipaj SMURD pentru tratament medical.

About Author