North Transylvania News

OPINIA TA CONTEAZĂ

Instagram, creatorii rețelei implementează un sistem care sa te facă să conștientizezi că ai o dependență

Instagram este unul dintre cele mai periculoase vicii din secolul 21 și face numeroase victime, mai ales printre adolescenți. Din fericire, se fac pași mici spre soluționarea acestei situații prin diferite actualizări.

În cazul în care petreci o cantitate semnificativă de timp pe Instagram, creatorii rețelei de socializare s-au gândit să implementeze un sistem prin care să ți se atragă atenția asupra faptului că ai o problemă. De fapt, aceasta este o materializare a unei promisiuni mai vechi legată de încurajarea unui comportament mai sănătos pe rețelele de socializare.

În cazul în care simți că ai cam abuzat de Instagram în ultima perioadă, din setări, poți defini ca după 10, 20 sau 30 de minute, să primești o notificare prin care ți se atrage atenția că ar fi bine să te apuci de altceva. Nu contează dacă pauza implică să asculți o melodie sau să bifezi o activitate semnificativ mai utilă, important este că programul te va încuraja să te oprești din scroll-ul infinit.

Funcția descrisă mai sus se află momentan într-o perioadă de test restrâns, pe un public limitat. Dacă totul merge bine, Mosseri este optimist că ar trebui să ajungă la publicul larg cândva în decembrie. Momentan, creatorii aplicației încă adună feedback de la utilizatori și promit că va beneficia de câteva îmbunătățiri până să fie propagată la nivel global. Partea tristă este însă că mecanismul detaliat mai sus, în final, ține de disciplină și știm cu toții cât de ineficienți suntem când vine vorba de disciplină.

Sursa playtech.ro

About Author