North Transylvania News

OPINIA TA CONTEAZĂ

Prima pagină » ARTICOLE » În plin val de pandemie Casa Națională de Asigurări de Sănătate a tăiat contractele cu furnizorii de oxigen. Acuzele vin de la deputatul Emanuel Ungureanu

În plin val de pandemie Casa Națională de Asigurări de Sănătate a tăiat contractele cu furnizorii de oxigen. Acuzele vin de la deputatul Emanuel Ungureanu

Deputatul Emanuel Ungureanu acuză Casa Națională de Asigurări de Sănătate că a întrerupt contractele cu furnizorii de oxigen. Acest fapt este unul extrem de grav, spune deputatul, dată fiind actuala situație sanitară provocată de pandemia Covid-19.

Emanuel Ungureanu scrie că această decizie a fost luată pornind de la sintagma “punerea în aplicare a reglementărilor legale în vigoare”. Deputatul amintește că acești distribuitori sunt necesari în această perioadă deoarece „asigură pacienților, printre alte dispozitive, și aparatele de oxigen , care au rol vital și în situația în care nu ne-am afla în plin val al pandemiei”.

Incredibil! Casa Națională de Asigurări a întrerupt contractele cu furnizorii de oxigen, în plină pandemie!Ignorând total impactul și măsurile care se impun a fi luate în plin val patru al pandemiei, de către o instituție a statului cu rol principal în gestionarea sistemului de sănătate, Casa Națională de Asigurări de Sănătate ia o decizie cu consecințe dramatice asupra pacienților dependenți de oxigen. Invocând “punerea in aplicare a reglementărilor legale în vigoare” instituția care ar trebui sa fie în slujba sănătăţii oricărui pacient, a comunicat în teritoriu, către casele de asigurari de sănătate, “să înceteze relațiile contractuale cu furnizorii de dispozitive medicale care nu au transmis prețurile de vânzare cu amănuntul(…..)”.

Acești furnizori de dispozitive medicale asigură pacienților, printre alte dispozitive, și aparatele de oxigen , care au rol vital și în situația în care nu ne-am afla în plin val al pandemiei.Efectul încetării acestor contracte este unul catastrofal.Practic, pacienții care au un concentrator de oxigen la domiciliu, în baza unui contract cu CNAS, pot rămâne fără acest dispozitiv vital, pentru că, peste noapte, Casa de Asigurări a încetat contractul cu firma care furniza aceste echipamente.Ce se mai poate face pentru a înlătura consecințele unei decizii halucinante? Revocarea acestui ordin criminal și renegocierea rapidă a contractelor cu furnizorii de oxigen!, scrie deputatul Emanuel Ungureanu.

Dacă ai informații, imagini, video-uri ce pot deveni o știre de interes public, nu ezita și contactează-ne pe contul nostru de Facebook sau la adresa de email ntnewsromania@gmail.com.