North Transylvania News

OPINIA TA CONTEAZĂ

Dotări noi la spitalul de Pneumoftiziologie Cluj-Napoca

Foto: CJ Cluj

Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello”, unitate sanitară aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj, a fost dotat cu șase noi echipamente medicale de înaltă tehnologie.

Este vorba despre un aparat RX pentru realizarea radiografiilor pulmonare la pacienții cu patologii respiratorii, o trusă de bronhoscopie rigidă, o bancă pentru conservarea produselor sanguine, un aparat pentru prelevarea aeroflorei, un dispozitiv de testare a igienei mâinilor și un calandru profesional cu uscare, transmit cei de la Consiliul Județean Cluj.

Pentru a achiziționa cele șase dotări, Consiliul Județean Cluj a asigurat, din bugetul propriu al instituției aferent anului precedent, o cofinanțare în valoare de 309.600 de lei.

Sănătatea rămâne o prioritate absolută a forului administrativ județean. Facem tot ceea ce ține de noi pentru ca spitalele noastre să dispună de infrastructura necesară pentru examinarea, diagnosticarea și tratarea celor mai complexe cazuri, contribuind astfel la îmbunătățirea stării de sănătate și salvarea a numeroase vieți, menționează și Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Echipamentele medicale au fost livrate și puse în funcțiune în Laboratorul de Radiologie și Imagistică, secțiile Chirurgie toracică și Epidemiologie, Unitatea de Transfuzie Sanguină și spălătoria unității spitalicești.

About Author