North Transylvania News

OPINIA TA CONTEAZĂ

Abația belgiană ridică fabrica de bere din cenușă după 200 de ani

Preoții din Abația Grimbergen din Belgia au început să producă berea pentru prima dată în urmă cu mai mult de două secole, o microberărie producând ediții speciale ale berii de pe piață în masă care poartă numele mănăstirii lor.

Abația, a cărei emblemă este un phoenix cu motto-ul latin „Ardet nec consumitur” (ars, dar nu distrus), a fost arsă de două ori și jefuită de trupele franceze în 1798, punând capăt unei tradiții de fabricare a berii datând din secolul al XII-lea.

Karel Stautemas, sub-priorul mănăstirii cu haine albe care este pe punctul de a finaliza studiile de fabricare a berii, a declarat că fabricarea berii a fost o „a doua viață” pentru abațiile belgiene, iar comunitatea celor 15 canoane norbertine era entuziasmată de revenirea sa.

„Afacerea de bază era religia, dar fabricarea berii era necesară, deoarece apa din momentul Evului Mediu nu era potabilă și, de asemenea, era un fel de plată”, a spus el.

Abația, fondată în 1128, a fost legată de producătorii de bere comerciali din 1958, când firma locală Maes a plătit călugării să folosească numele Grimbergen și emblema Phoenix pe „berea de abație”. Danemarca Carlsberg are acum drepturile globale.

Noua microberărie își propune să combine tradiția de 900 de ani a fabricării berii, evidentă în cărțile din biblioteca abației, cu noi tehnici și inovații. Pentru a sărbători deschiderea de joi, lansează trei noi beri Grimbergen.

Călugării lui Grimbergen vor urma regulile producătorilor de bere trappiști din Belgia, chiar dacă nu sunt un ordin trapist, care le impune să se pregătească în zidurile mănăstirii, să controleze operațiunea și să direcționeze profiturile către întreținerea mănăstirii și cauze caritabile.

Sursa Reuters.com

About Author