North Transylvania News

OPINIA TA CONTEAZĂ

WatsApp, cum să folosești două aplicații identice sau clonate

WhatsApp continuă să fie cea mai populară aplicație de chat de pe mapamond, iar acest lucru nu se va remedia curând. Ce faci însă dacă vrei să ai două conturi de WhatsApp pe un singur terminal? Soluțiile sunt mai multe, mai ales dacă ai Android.

Multe dintre terminalele cu Android de pe piață sunt Dual SIM. Asta înseamnă că s-ar putea să te confrunți cu o situație în care să-ți dorești rularea a două aplicații WhatsApp pe fiecare dintre cele două numere de telefon. Din păcate, în mod nativ, aplicația celor de la Facebook nu permite asta. Ți-ai instalat WhatsApp din Google Play Store sau Magazin Play, te-ai autentificat cu numărul de telefon și cam atât.

Din fericire, există mai multe metode la ora actuală, multe dintre ele native, prin care poți rula o a doua versiune de WhatsApp, o clonă a aplicației instalate de tine. Nu trebuie decât să știi ce telefon ai, Xiaomi, Samsung, Vivo, Oppo, Huawei, Honor, OnePlus sau Realme. Fiecare dintre producători a dat un alt nume funcției respective, dar este totuși o denumire sugestivă, dual apps / aplicații duale, parallel apps / aplicații paralele sau twin apps / aplicații gemene. Ideea este că, din momentul în care ai activat acea opțiune, vei avea două icoane de WhatsApp pe ecranul telefonului și fiecare dintre ele poate fi asociată unui alt număr de telefon.

Deși pare evident, dacă îți dorești o a doua iterație de WhatsApp, în primul rând, instaleaz-o pe prima. WhatsApp nu vine nativ pe niciun telefon, așa că trebuie să instalezi progrămelul de chat din Play Store sau Magazin Play.

După aceea, pe Xiaomi, intră la Settings – Apps – Dual Apps și bifează WhatsApp pentru a declanșa procesul de clonare. Pe Samsung, intră la Settings – Advanced Features – Dual Messenger. Posesorii de Vivo trebuie să intre la Settings – Apps and Notifications și să opteze pentru App Clone. La Oppo, este suficient să intri la Settings și să faci un tap pe App Clone. Utilizatorii de Huawei și Honor trebuie să intre la Settings – Apps, respectiv App Twin. Pe OnePlus, aceeași funcție de clonare a aplicațiilor o găsești în Settings – Utilites – Parallel Apps. Nu în ultimul rând, posesorii de Realme pot intra în Settings la App Management și să facă un tap pe App cloner.

Bifezi WhatsApp într-una din secțiunile menționate mai sus, aștepți câteva secunde, introduci un nume pentru cea de-a doua icoană de WhatsApp, precum ”WhatsApp Muncă” și confirmi cu Ok.

Sursa Playtech.ro

About Author