North Transylvania News

OPINIA TA CONTEAZĂ

Prima pagină » ARTICOLE » VIDEO/FOTO | Potopul peste România. Persoane izolate și drumuri rupte

VIDEO/FOTO | Potopul peste România. Persoane izolate și drumuri rupte

Potopul s-a abătut peste mai multe județe din România. Pompierii au intervenit pentru a salva persoane rămase izolate din cauza apelor. De asemenea mai multe drumuri au fost afectate de torentele de apă.

Potrivit celor de la IGSU în ultimele 24 de ore, aversele torențiale au produs inundații în 29 de localități din 12 județe. Alba, Brașov, Maramureș se află pe lista locurilor afectate de către ape. Astfel, în cursul zilei de ieri, 19 iulie, și pe timpul nopții, pompierii au acționat în sprijinul cetățenilor și autorităților locale pentru evacuarea apei din 29 case, 107 curți, 21 beciuri/subsoluri, 3 operatori economici, precum și pentru degajarea mai multor arbori căzuți pe carosabil.

Situații deosebite au fost înregistrate în județele Alba, Dâmbovița, Iași și Neamț, acolo unde mai multe persoane au fost izolate, iar un bărbat a fost găsit decedat.

În localitatea Bistra din județul Alba, 3 persoane au fost evacuate preventiv la rude din locuința inundată, iar în localitatea Durău, Neamț, 5 persoane au fost temporar izolate la o pensiune din cauza viiturilor. De asemenea, între localitățile Durău și Grințieș, Neamț, pe DJ 155F, s-a acționat cu utilaje de la autoritățile locale pentru deblocarea a 6 autoturisme cu 14 persoane surprinse de aluviuni pe carosabil, transmite IGSU.

Apele nu au iertat pe nimeni, iar din nefericire o persoană a fost găsită moartă în albia unui pârâu. Persoana ar fi fost surprinsă de apă în timp ce încerca să treacă prin albia pârâului.

În Campingul Zănoaga (DB), din cauza unei viituri, aprox. 60 de persoane fără probleme medicale sunt blocate cu rulotele/autoturismele în camping. Se așteaptă retragerea apei pentru ca persoanele să poată părăsi zona în siguranță. În Hândrești (IS) un bărbat de 47 de ani a fost găsit decedat în albia pârâului din localitate, blocat între aluviuni și copaci, fiind probabil surprins de debitul crescut al apei în timp ce încerca să treacă prin albia pârâului, spun cei de la IGSU.

Traficul rutier este blocat pe 1 drum național (DN1/PH), parțial afectat pe 2 drumuri naționale (DN 74/AB și DN75/A) din cauza aluviunilor și a unor podețe avariate de viituri și a fost temporar afectat pe 2 drumuri naționale ( DN 57/CS, DN 68A/TM) și 5 drumuri județene ( DJ 582/CS, DJ 761/HD, DJ 678E/HD, DJ 155F/NT și DJ 693/TM), din cauza arborilor căzuți pe carosabil.

La acest moment sunt intervenții în desfășurare pentru înlăturarea efectelor fenomenelor meteorologice în mai multe localități din județele Alba, Brașov, Dâmbovița și Prahova.