FOTO | Descinderi cu sute de polițiști în Maramureș. Țigarete de contrabandă cu nemiluita

Sute de polițiști au descins într-o acțiune de amploare pe raza județului Maramureș. Bineînțeles că principala problemă o reprezintă contrabanda cu țigări. Acțiunile s-au derulat în perioada 15-18 iulie.

Polițiștii maramureșeni au verificat peste 300 de autovehicule, au aplicat 252 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 130.000 lei. Ca măsuri complementare, polițiștii rutieri au reținut 16 permise de conducere, din care două pentru nerespectarea regimului legal de viteză și șapte pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice, au reținut 14 certificate de înmatriculare și au constatat 13 infracțiuni. În cadrul acțiunii au fost identificate și ridicate în total peste 220.000 țigarete, în valoare de peste 150.000 lei și a fost indisponibilizat un autovehicul, susceptibil că ar fi fost utilizat la contrabanda cu țigarete, în valoare de 10.000 lei, transmite un comunicat al IPJ Maramureș.

Astfel, în data de 17 iulie, polițiștii au descins în municipiul Baia Mare în vederea combaterii actelor de contrabandă cu produse din tutun și a actelor de comerț ilicit, iar în urma activităților desfășurate au fost constatate două infracțiuni de contrabandă. Totodată s-au confiscat 304 pachete de țigarete în valoare de peste 4.000 lei.

La data de 15 iulie, polițiștii din Bogdan Vodă au identificat în zona numită ”La bolovani” din comuna Poienile Izei, un autoturism abandonat, iar cu ocazia examinării exterioare, polițiștii au observat în interior colete voluminoase, de culoare neagră, înfoliate, susceptibile că ar fi conținut țigări de contrabandă. În urma percheziției autoturismului, s-a inventariat cantitatea totală de 9.870 de pachete țigarete, în valoare totală de aproximativ 138.000 de lei, arată sursa citată.

Sâmbătă, 16 iulie,  polițiștii din Leordina au oprit pentru control o autoutilitară, la volanul căreia au identificat un bărbat de 48 ani din Poienile de Sub Munte. În urma controlului au fost identificate și ridicate peste 1.000 pachete în valoare totală de aproximativ 14.000 lei. De asemenea, autoutilitara, în valoare totală de 4.000 euro, a fost indisponibilizată.

Lasă un răspuns