North Transylvania News

OPINIA TA CONTEAZĂ

Prima pagină » ARTICOLE » VIDEO | Florin Cîțu vorbește din nou despre creștere economică. „Oamenii vor simți facturi mai mici la iarnă”

VIDEO | Florin Cîțu vorbește din nou despre creștere economică. „Oamenii vor simți facturi mai mici la iarnă”

În cadrul conferinței de azi, 16 octombrie, de la Palatul Victoria, premierul interimar Florin Cîțu a vorbit din nou despre puternica creștere economică a României. În plină criză politică și sanitară, cu facturi scăpate de sub control la energie și gaze, domnul Florin Cîțu afirmă că „oamenii vor simți facturi mici la iarnă”.

Premierul interimar a fost întrebat când vor resimți românii această creștere economică extrem de puternică. Răspunsurile sale au fost legate de bunăstare, deficit bugetar, resurse și o concluzie pozitivă. Discursul premierului interimar este la fel de încâlcit precum situația actuală a României.

În ceea ce privește bunăstarea ce o vom simți, deja începem să simțim. Avem resurse suplimentare pe care le-am folosit în investiții, avem resurse suplimentare pe care le-am folosit în sănătate, fără să creștem deficitul, avem resurse pentru a reduce costul facturilor la iarnă fără să creștem deficitul. Toate acestea se văd. Ne permitem să creștem în economie și a fost acceptat de mediul privat să ai un minim de 11% fără să creem dezechilibre majore. Toate acestea arată că economia începe să primească înapoi din creșterea economică.

Dacă nu am fi avut aceste venituri, resurse suplimentare la sănătate, pe care le-am alocat, 4 miliarde, ar fi însemnat creșterea deficitului bugetar. Aceste costuri cu amânarea facturilor sau cu compensarea facturilor, toate aceste costuri ar fi însemnat resurse suplimentare, ceea ce ar fi însemnat un deficit mai mare și o povară. De aceea începem să vedem, iar oamenii vor resimți facturi mai mici la iarnă, faptul că avem o creștere economică mai puternică, a răspuns Florin Cîțu.

Citește și:

VIDEO | Din nou reforma pensiilor. Cât despre majorare… „nu s-a stabilit procentul”

Dacă ai informații, imagini, video-uri ce pot deveni o știre de interes public, nu ezita și contactează-ne pe contul nostru de Facebook sau la adresa de email ntnewsromania@gmail.com.