North Transylvania News

OPINIA TA CONTEAZĂ

Prima pagină » ARTICOLE » VIDEO | Dacii și romanii se întorc la Muzeul Municipal Dej. Vino să cunoști și să asculți un om de excepție, Mugur Pop

VIDEO | Dacii și romanii se întorc la Muzeul Municipal Dej. Vino să cunoști și să asculți un om de excepție, Mugur Pop

Asociația Terra Dacica Aeterna (TDA) se alătură din nou Muzeului Municipal Dej (MMD). Sâmbătă, 26 martie, de la ora 13:00, în lumina reflectoarele va sta Mugur Pop, unul dintre oamenii de vază ai Asociației. Un om mare și un mare povestitor care va hipnotiza vizitatorii.

După cum v-a obișnuit, Muzeul Municipal Dej aduce o nouă colaborare de excepție cu Asociația Terra Dacica Aeterna. În data de 26 martie 2022, între orele 11:00 și 16:00, Istoria Vie ajunge din nou la muzeu. În lumina reflectoarelor stă de data aceasta Mugur Pop.

Probabil ați mai auzit de apropiatul nostru, Mugur Pop, fiindcă e foarte activ în viața publică a Clujului și a României: deține o fermă de cai, unde practică terapie cu animale, ședințe la care participă copii și adulți.De data aceasta însă vrem totuși să îl prezentăm dintr-o altă perspectivă – dacul Gerula. Călăreț, arcaș și falxist – este un luptător versatil. E cu un cap mai ‘nalt decât frații lui de arme și e zdravăn de zici că însuși muntele l-a învățat cum să crească. Deci, dacă îl întâlniți ca adversar pe câmpul de luptă, bizuiți-vă mai degrabă pe iuțeala picioarelor, scriu cei de la TDA și MMD.

În vreme de pace dacul nostru deseori colectează plante – știe rostul fiecăreia, cum trebuie preparată, dar și denumirile lor în diferite graiuri. Dacul nostru ne va sta alături la data de 26 martie 2022, prezentarea acestuia începe odată cu orele 13:00, în același loc pe care deja îl știți prea bine, Muzeul Municipal Dej, au adăugat reprezentanții muzeului și ai Asociației Terra Dacica Aeterna.