North Transylvania News

OPINIA TA CONTEAZĂ

VIDEO | Captură de 14 kg de cocaină. Pachetele îngropate în curtea unei clădiri

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală, au documentat activitatea infracțională a trei persoane cercetate pentru trafic de droguri de risc și mare risc.

Potrivit unui comunicat al Poliției Române, în perioada ianuarie – mai 2024, trei persoane ar fi deținut și comercializat, în mod repetat, diferite cantități de droguri de risc și mare risc, către consumatori din municipiul București, dar și din județele Ilfov și Giurgiu.

În cursul zilei de ieri, 29 mai 2024, a fost pus în aplicare un mandat de percheziție domiciliară, în orașul Mihăilești, județul Giurgiu, fiind descoperite și ridicate 14 kilograme de cocaină, cu o valoare de piață de peste 1.000.000 de euro, precum și aproximativ 800 de grame de canabis și rezină de canabis. Drogurile, porționate în calupuri protejate în straturi de folie și cutii au fost găsite îngropate în mai multe locuri din curtea imobilului în care locuiesc două dintre persoanele cercetate, se arată în același comunicat de presă.

Tot pe parcursul percheziției, au fost ridicate țigări confecționate artizanal, mai multe grindere și cântare de mare precizie, obiecte purtând urme de substanță, precum și alte mijloace de probă.

La data de 30 mai 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus reținerea celor 3 persoane, pentru 24 de ore. Astăzi, a fost sesizat  judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului București, cu propunere de arestare preventivă a acestora, pentru 30 de zile, menționează aceeași sursă citată.

About Author