North Transylvania News

OPINIA TA CONTEAZĂ

Prima pagină » ARTICOLE » Prețurile la alimente vor crește cu până la 10%. Avertizare a directorului general METRO

Prețurile la alimente vor crește cu până la 10%. Avertizare a directorului general METRO

Foto: Digi24.ro

Directorul general al lanțului de magazine METRO România a declarat că produsele alimentare se vor scumpi cu până la 10%.

Este doar începutul pentru inflaţia la alimente. Realist vorbind, în structura costului de producţie putem vorbi de un impact deja resimţit pe ceea ce înseamnă logistică, transport, creşteri salariale şi materiale auxiliare, de împachetare sau produse nealimentare. Dar costul crescut al ingredientelor, al utilităţilor, sunt doar pe hârtie, nu şi în procesul de producţie. În 6-9 luni vom regăsi o inflaţie la produsele alimentare, a spus directorul general METRO România la PROFIT NEWS TV, scrie News.ro.

Între timp potrivit Institutului Național de Statistică mărfurile nealimentare s-au scumpit cu 7,64%, serviciile cu 2,74% iar mărfurile alimentare cu 2,33%. Preţurile de consum în luna iulie 2021 comparativ cu luna iunie 2021 au crescut cu 1%, iar de la începutul anului (iulie 2021 comparativ cu decembrie 2020) majorarea preţurilor a fost de 4,4%. Rata medie a preţurilor de consum în ultimele 12 luni (august 2020 – iulie 2021) faţă de precedentele 12 luni (august 2019 – iulie 2020) este 3,1%.

Citește și:

Document | Cum au crescut frumușel prețurile în ultimele 12 luni. Analiză INS

Dacă ai informații, imagini, video-uri ce pot deveni o știre de interes public, nu ezita și contactează-ne pe contul nostru de Facebook sau la adresa de email ntnewsromania@gmail.com.