North Transylvania News

OPINIA TA CONTEAZĂ

Valeriu Gheorghiță trage un semnal de alarmă. Infectările vor crește, este necesar certificatul verde

Valeriu Gheorghiță, medicul militar responsabil de campania națională de vaccinare, trage un semnal de alarmă în ceea ce privește pandemie. El spune că există posibilitatea apariției unei noi tulpini a virusului și insistă pe necesitatea certificatului verde dacă dorim o rată de vaccinare de 70%.

Medicul militar afirmă faptul că există deja o creștere a cazurilor de Covid-19 în mai multe țări, mai ales că se apropie sezonul rece. Deci nu suntem sub nicio formă într-o perioadă care din punct de vedere al condițiilor epidemiologice să fie în favoarea noastră, ci dimpotrivă, a spus Valeriu Gheorghiță.

Probabil că în momentul acesta suntem deja într-o perioadă de platou, însă depinde foarte mult de cât de bine sunt respectate măsurile de prevenire a răspândirii bolii și cât de mult va crește rata de vaccinare, dar problema este dacă suntem iarăși dispuși, ca țară, să ne confruntăm cu un viitor val de îmbolnăviri și s-o luăm de la capăt (…), afirmă medicul militar potrivit Hot News.

Nu cred că mai putem să ne permitem să repetăm la nesfârșit aceste valuri de îmbolnăviri, pentru că nu este exclus ca în perioada lunilor viitoare să se genereze o nouă variantă virală, care să se asocieze – și vedem că de obicei au fost asociate – cu o creștere a transmisibilității, care să fie mai contagioasă și care poate să fie asociată și cu scăderea protecției imunității care se obține după vaccinare. Deci, noi trebuie să preîntâmpinăm aceste lucruri, a mai spus acesta potrivi sursei citate.

Tocmai de aceea, campania de vaccinare trebuie să continue la un ritm cât mai ridicat, pentru că vaccinarea este cea care ne va asigura o stabilitate epidemiologică nu doar pentru momentul actual, ci pentru lunile următoare, mai spune medicul Valeriu Gheorghiță.

Dacă ai informații, imagini, video-uri ce pot deveni o știre de interes public, nu ezita și contactează-ne pe contul nostru de Facebook sau la adresa de email [email protected].

About Author