North Transylvania News

OPINIA TA CONTEAZĂ

O nouă lovitură dată traficanților de droguri

Polițiștii împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Cluj au documentat activitatea infracțională a trei persoane cercetate pentru efectuarea de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără a deține autorizație. Oamenii legii precizează că una dintre aceste persoane este urmărită penal și pentru trafic de droguri de risc și deținere fără drept în scopul propriului consum de droguri de risc.

Potrivit celor de la IPJ Cluj, în perioada 2023 – iunie 2024, la diferite intervale de timp, aceste persoane ar fi procurat, deținut, manipulat, intermediat și comercializat direct diferite cantități de substanțe psihoactive către consumatori, inclusiv minori, din județele Maramureș și Cluj. Prețul cerut era de 100 de lei pentru un gram. De asemenea din cercetări a mai reieșit faptul că una dintre persoane ar fi deținut și comercializat, în mod repetat, canabis și rezină de canabis.

Astfel, la data de 19 iunie 2024, au fost puse în aplicare 13 mandate de percheziție domiciliară în județele Maramureș și Cluj, fiind descoperite și ridicate diferite cantități de 2-MMC, porționate și ambalate în scopul comercializării, canabis, grindere și cântare electronice de precizie, obiecte purtând urme de substanță, plicuri autosigilante noi, precum și alte mijloace de probă. La aceeași dată, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Cluj au dispus reținerea a trei persoane, pentru 24 de ore.

Astăzi, 20 iunie, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Cluj cu propunerea de arestare preventivă a acestora, pentru 30 de zile, menționează tot cei de la IPJ Cluj.

About Author