North Transylvania News

OPINIA TA CONTEAZĂ

Jandarmeria se vrea cunoscută printre elevii sălăjeni

Jandarmii sălăjeni au organizat mai multe acțiuni preventiv-educative în rândul elevilor. Au vizitat Colegiul Tehnic „Alexandru Papiu Ilarian” din Zalău, dar și Liceul Tehnologic „Voievodul Gelu” din același municipiu.

Potrivit Jandarmeriei Sălaj, marți, 18 iunie 2024, în cadrul unor proiecte educative cu scop de prevenire a delincvenței juvenile, jandarmii sălăjeni au desfășurat o activitate preventiv-educativă la Colegiul Tehnic „Alexandru Papiu Ilarian” din municipiul Zalău, cu participarea unui număr de 30 de elevi. O activitate de acest tip a avut loc și luni, 17 iunie 2024, la Liceul Tehnologic „Voievodul Gelu” din municipiul Zalău, cu participarea unui număr de 23 de elevi.

Temele prezentate au vizat: atribuțiile Jandarmeriei Române, aspecte despre bullying, consecințe și metode de prevenire, prevenirea și limitarea victimizării în rândul elevilor, prevenirea faptelor antisociale, răspunderea disciplinară, contravențională și penală a minorilor, violența fizică, verbală și emoțională, infracțiunile contra persoanei, prevederile legislative privind alcoolul, tutunul și substanțele interzise.

De asemenea, activități similare au avut loc și pe linia prevenirii consumului de droguri, în cooperare cu polițiștii sălăjeni și specialiști din cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Sălaj, la Liceul Tehnologic „Ioachim Pop” din localitatea Ileanda, în data de 18 iunie 2024, la Liceul Tehnologic „Gheorghe Pop de Băsești” din orașul Cehu Silvaniei, în 12 iunie 2024, și la Liceul Tehnologic „Ioan Ossian” din orașul Șimleu Silvaniei, în 11 iunie 2024, cu participarea unui număr total de 157 de elevi.

About Author