North Transylvania News

OPINIA TA CONTEAZĂ

Încep lucrările la noul Spital de Radioterapie din Satu Mare, o investiție de 10 milioane de euro

Construcția unui spital de radioterapie, o investiție privată de 10 milioane de euro, a început în municipiul Satu Mare, a anunțat miercuri Primăria printr-un comunicat de presă.

„Lucrările pentru noul spital dedicat tratamentelor oncologice încep în Satu Mare. Acest spital de radioterapie va fi construit de Amethyst Radiotherapy, cea mai mare rețea de clinici de radioterapie din Europa. Noul Spital de Radioterapie Amethyst din Satu Mare va dispune de echipamente de ultimă generație și va avea o echipă de profesioniști experimentați, fiind pregătit să ofere pacienților tratamente la standarde internaționale. Acesta va fi al cincilea spital Amethyst din România, iar investiția totală se ridică la peste 10 milioane de euro,” se menționează în comunicat.

Deschiderea spitalului este programată pentru anul viitor.

„Sperăm ca în luna ianuarie 2025 să putem trata deja pacienții din Satu Mare în noul spital, aproape de familiile lor, evitând deplasările lungi și costisitoare în alte orașe precum Cluj-Napoca, București, Oradea sau Baia-Mare,” a declarat primarul Kereskényi Gábor. În noul spital, pacienții vor beneficia de cele mai noi tehnici de tratament oncologic, inclusiv radioterapie și chimioterapie. Costurile tratamentelor vor fi acoperite integral de Casa Națională de Sănătate, iar acestea vor fi administrate și supravegheate de o echipă de peste 100 de cadre medicale, se mai precizează în comunicatul administrației municipale.

About Author