North Transylvania News

OPINIA TA CONTEAZĂ

Prima pagină » ARTICOLE » FOTO – Meșteșugurile la mare căutare în Gherla

FOTO – Meșteșugurile la mare căutare în Gherla

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj în parteneriat cu Ministerul Educației, Inspectoratul Școlar Județean Cluj, Primăria Municipiului Gherla și Liceul Teoretic „Petru Maior” Gherla a organizat astăzi, 4 iunie, o nouă ediţie a Olimpiadei „Meşteşuguri Artistice Tradiţionale” – faza judeţeană 2022.

Competiția a început la ora 10:00, la Liceul Teoretic „Petru Maior” din Gherla, unde s-au prezentat ca și concurenți peste 90 de elevi de la 20 de unități de învățământ din întreg judeţul Cluj. Aceștia au concurat la mai multe categorii din cadrul atelierelor propuse: prelucrare lemn, os, pictură icoane pe sticlă, lemn sau piatră, realizare podoabe din mărgele, ţesut, cusut, tors, împletit, realizare costume tradiţionale și păpuși, măşti, ceramică, împletituri, artă decorativă și încondeiat ouă.

Elevii s-au prezentat în costum popular, specific zonei etnografice pe care o reprezintă şi au adus unul sau două produse finite, dar şi semifinite, pe care le vor finaliza în contextul etapei județene, în prezența comisiei de jurizare.

Premierea câștigătorilor va avea loc în jurul orei 14:00, iar primii trei elevi premiaţi vor reprezenta judeţul Cluj la Sibiu, în cadrul fazei naţionale a Olimpiadei Meşteşugurilor Artistice Tradiţionale, care se va desfăşura în perioada 20-24 iulie 2022 , la Muzeul ASTRA din Dumbrava Sibiului.