North Transylvania News

OPINIA TA CONTEAZĂ

Prima pagină » ARTICOLE » Educație fără politică? Despre noul BAC și România Educată. Declarații Klaus Iohannis VIDEO

Educație fără politică? Despre noul BAC și România Educată. Declarații Klaus Iohannis VIDEO

Educația urmează oare să scape de culoarea politică? Președintele Klaus Iohannis a vorbit azi în cadrul unei conferințe de presă despre proiectul România Educată.

Potrivit declarațiilor președintelui Guvernul își va asuma toate obiectivele acestui proiect și spune că educația trebuie să se dezbrace de orice culoare politică. Proiectul are o finanțare istorică și anume 3,6 miliarde de euro, dar totodată se vor aloca 400 de milioane de euro pentru renovarea instituțiilor de învățământ preuniversitar.

În urma discuţiilor din aceste zile au reieşit o serie de lucruri importante. În primul rând, coaliţia de guvernare şi-a exprimat susţinerea pentru proiect şi chiar săptămâna viitoare Guvernul României îşi va asuma, prin memorandum, ţintele şi obiectivele „României Educate”, urmând să stabilească un plan clar de acţiune, cu responsabili şi termene pentru implementare, a declarat Klaus Iohannis.

Prin acest program se propun trei tipuri de licee, teoretic, vocațional si profesional. Scopul este eliminarea barierelor birocratice pentru ca elevi să îți urmeze ambițiile. S-a vorbit și despre noul bacalaureat „deschis și bazat pe competențe”. Îmi doresc un examen care sa poată evalua corect capacitatea absolvenților de a se descurca în viață și în societate, a spus președintele României. El a adus aminte despre importanța ca elevii să conștientizeze problema schimbărilor climatice, utilitatea vaccinurilor și altele astfel încât ideea de cetățenie activă să nu rămână un deziderat.