North Transylvania News

OPINIA TA CONTEAZĂ

Prima pagină » ARTICOLE » Doliu în teatru și televiziune. A murit actorul Constantin Codrescu

Doliu în teatru și televiziune. A murit actorul Constantin Codrescu

Actorul Constantin Codrescu a murit. Anunțul a fost făcut de către fiica acestuia. Este recunoscut pentru roluri în filme precum La Moara cu noroc și Hamlet. Decesul său a fost înregistrat în noaptea de duminică spre luni, 13/14 noiembrie 2022.

Constantin Codrescu, actor, regizor, scenograf, s-a născut la 5 septembrie 1931, la Huşi, judeţul Vaslui. A absolvit Institutul de Teatru din Bucureşti în 1951, remarcându-se încă de atunci ca unul dintre cei mai talentaţi actori ai generaţiei sale. Excelent profesor, a îndrumat generaţii de studenţi în cadrul învăţământului artistic superior, la IATC Bucureşti, la Institutul de teatru din Târgu Mureş (1976 – 1989), iar după 1989 la Universitatea Ecologică Bucureşti şi Universitatea ”Spiru Haret”.

A creat roluri de o tipologie variată, din dramaturgia naţională şi universală, pe mai multe scene ale ţării, printre care Teatrul Naţional Bucureşti, Teatrul Nottara, Teatrul Mic. A interpretat numeroase roluri şi la teatrul radiofonic, scriu cei de la AGERPRES.

„Acum, târziu în noapte, sau prea devreme în acest început trist de zi, am aflat cu mare mâhnire de plecarea ta, dragul meu artist de excepţie, Puiu Codrescu. M-am bucurat de prietenia noastră până în ultima zi a vieţii tale şi mi-e greu să cred ca te-am pierdut…”, a scris şi Florin Piersic, pe pagina sa de Facebook.

Foto: Captură ecran Facebook Florin Piersic