North Transylvania News

OPINIA TA CONTEAZĂ

Depozit de deșeuri în albia râului Râșca Mare

Inspectorii Administraţiei Bazinale de Apă (ABA) Someş-Tisa au descoperit aproximativ 50 de metri cubi de deşeuri în albia râului Râşca Mare.

Inspectorii Administraţiei Bazinale de Apă (ABA) Someş-Tisa au identificat un depozit neautorizat de deşeuri de mari dimensiuni în albia majoră a râului Râşca Mare, afluent al râului Someşul Rece, pe raza teritorial-administrativă a comunei Gilău din judeţul Cluj. Deşeurile, în cantitate de circa 50 de metri cubi, de diverse tipuri, de la cele menajere, PET-uri, textile, vegetale, până la fier vechi, erau răspândite pe o lungime de aproximativ 50 de metri„, se arată într-un comunicat trimis joi de ABA Someş-Tisa, transmit cei de la Agerpres.

Inspectorii noştri au dispus imediat administratorului, adică Ocolului Silvic Someşul Rece din cadrul Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva, Direcţia Silvică Cluj să îndepărteze de urgenţă depozitul de deşeuri. Alături de angajaţii Ocolului Silvic Someşul Rece, au venit şi cei ai Primăriei Gilău, care au început igienizarea zonei. După aproape 10 zile, au curăţat albia râului de gunoaie. Totodată, inspectorii noştri au informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj pentru a identifica persoanele fizice sau juridice care aruncaseră gunoaie în cursul de apă, se mai arată în comunicat.

(FOTO – Arhivă NTN)

About Author