North Transylvania News

OPINIA TA CONTEAZĂ

DE VIZITAT | MUZEUL DACIEI, SATU-MARE

Foto: Facebook

Dacia, mașina românească, și-a găsit un loc unde face istorie. Nostalgicii au acces gratuit la un muzeu inedit, chiar în Satu-Mare, unde îi așteaptă modelele clasice ale Daciei, inclusiv o autospecială ce a aparținut Miliției.

Acest concept a prins viață datorită lui Beniamin Kira, un pasionat al automobilelor Dacia. Domnia sa a aranjat un spațiu în cadrul curții companiei sale destinat unei colecții de mașini de epocă, toate marca Dacia. Vizitatorii pot intra astfel în contact cu mașinile Dacia specifice erei comuniste, Dacia 1100, Dacia 1300, Dacia 1310, dar și un Lăstun. De asemenea în colecția domniei sale se află o Dacie neagră, de obicei aflată în dotarea Securității, dar și o autospecială a fostei Miliții.

Fiind pasionat de maşini, am considerat că şi nepoţii noştri merită să vadă aceste maşini minunate care s-au fabricat în România. Am rămas surprins că am avut vizitatori din Paris, Polonia, Ucraina, Slovacia, Austria. Vine lumea, acum se găseşte uşor pe reţelele de socializare, a declarat Beniamin Kira pentru cei de la AGERPRES.

About Author