North Transylvania News

OPINIA TA CONTEAZĂ

Custodele Coroanei Române, Majestatea Sa Margareta, titlu Doctor Honoris Causa al USAMV

Foto: romaniaregala.ro

Majestatea Sa Margareta a primit, miercuri, 12 octombrie 2022, titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj-Napoca.

„Accept cu bucurie şi speranţă titlul de Doctor Honoris Causa, oferit de Universitatea de Medicină şi Farmacie Veterinară din Cluj-Napoca. Vă mulţumesc pentru onoarea pe care ne-o faceţi familiei mele şi mie. Văd generosul vostru gest ca pe un omagiu adus predecesorilor mei şi Coroanei Române. Familia regală a privit educaţia drept una dintre datoriile ei constante.

De-a lungul istoriei noastre moderne şi contemporane, familia mea a ajutat fiecare generaţie să cunoască, să studieze, să creadă în educaţie şi cultură, demnitate şi competenţă, să cultive patriotismul şi devotamentul faţă de naţiune. Astăzi, mă adresez vouă cu mulţumire pentru tot ce s-a realizat în această universitate, cu convingerea că studenţii voştri vor duce mai departe răspunderea pentru prezentulşi viitorul României. Aşa să ne ajute Dumnezeu!”, a declarat Majestatea Sa Margareta, notează cei de la AGERPRES.

„USAMV are privilegiul să omagieze azi pe Majestatea sa Margareta, Custodele Coroanei Române, în semn de profundă recunoştinţă pentru contribuţia Casei Regale a României la independenţa, întregirea şi modernizarea ţării, precum şi de aleasă preţuire pentru continuarea asiduă a acestei nobile misiuni asumate şi dătătoare de speranţă ca actual suveran al Casei de România. (…) În urmă cu 90 de ani, tot în octombrie, 27 octombrie 1932, Regele Carol al II-lea împreună cu viitorul rege Mihai I al României au înnobilat festivitatea de inaugurare a acestei clădiri şi a acestei aule”, a spus și rectorul USAMV Cluj-Napoca, potrivit aceleași surse citate mai sus.

About Author