North Transylvania News

OPINIA TA CONTEAZĂ

Prima pagină » ARTICOLE » Cum se pun bazele Guvernului? Dacian Cioloș: „Dacă noi avem premierul, e normal să existe pretenții să rediscutăm anumite portofolii”

Cum se pun bazele Guvernului? Dacian Cioloș: „Dacă noi avem premierul, e normal să existe pretenții să rediscutăm anumite portofolii”

Dacian Cioloș, premierul desemnat de către Klaus Iohannis, a precizat aseară, 12 octombrie, într-o emisiune din grila de programe a B1 TV faptul că deja au apărut discuții despre împărțirea portofoliilor în viitorul Guvern. Mai multe partide ridică pretenții.

Cred că nu aici va fi blocajul. Evident că, dacă noi avem premierul, e normal să existe pretenţii să rediscutăm anumite portofolii. Important e să începem discuţiile şi să ne punem de acord, în primul rând, pe nişte obiective politice pentru această coaliţie reformată, pe nişte obiective politice, pe nişte reforme, pe nişte decizii care vor trebui luate în perioada următoare. Eu cred că oamenii, cei care se uită la factura de gaze, cei care se uită că apropiaţi de-ai lor mor prin spitale sau stau pe holuri pentru că nu mai au locuri în spitale, nu sunt atât de interesaţi de cum împărţim noi portofoliile, ci cât de repede avem un guvern care poate să ia aceste măsuri. (…)

Domeniile sunt gestionate de un guvern care trebuie să lucreze în echipă, indiferent cine va avea un portofoliu sau altul. Trecutul recent a demonstrat că un guvern de coaliţie poate să funcţioneze atunci când el lucrează în echipă şi când premierul moderează relaţia dintre miniştri, indiferent că ei vin de la un partid sau altul, ca să poată să ia decizii în situaţii dificile, a precizat Dacian Cioloş.

Dacă ai informații, imagini, video-uri ce pot deveni o știre de interes public, nu ezita și contactează-ne pe contul nostru de Facebook sau la adresa de email ntnewsromania@gmail.com.