North Transylvania News

OPINIA TA CONTEAZĂ

Care sunt cluburile „rebele” ce înfruntă UEFA? Nume grele ale fotbalului mondial

Douăsprezece dintre cele mai importante cluburi de fotbal din Europa și-au anunțat planurile de a forma așa-numita Superligă europeană.

Anunțul a fost făcut duminică seară de către șase cluburi engleze – Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United și Tottenham Hotspur – alături de trei echipe din Italia – AC Milan, Inter Milano și Juventus – și trei din Spania – Atlético Madrid, Barcelona și Real Madrid. Cluburile au stabilit planuri pentru a forma o competiție separată de UEFA Champions League, competiție denumită Super League.

Grupul intenționează să adauge trei cluburi suplimentare înainte de sezonul inaugural al Super League, care este „destinat să înceapă cât mai curând posibil”, notează CNN. Potrivit comunicatului comun al cluburilor, liga va fi în cele din urmă formată din 20 de cluburi și va fi guvernată de cluburile fondatoare.

Joel Glazer, co-președinte al Manchester United și vicepreședinte al Super League, a declarat: Prin reunirea celor mai mari cluburi și jucători din lume, Super League va deschide un nou capitol pentru fotbalul european.

FIFA a denunțat această formare a Superligii. Reprezentanții organizației au spus că fondarea Superligii contravine principiilor fundamentale ale FIFA: solidaritatea, incluziune, integritate și redistribuirea financiară echitabilă.

CITEȘTE ȘI

About Author