North Transylvania News

OPINIA TA CONTEAZĂ

Prima pagină » ARTICOLE » BNR avertizează. Inflația va crește mai mult decât anticipat

BNR avertizează. Inflația va crește mai mult decât anticipat

Potrivit celor de la Digi 24, Banca Națională a României avertizează asupra creșterii inflației. Aceasta va crește mai mult decât anticipat.

Rata anuală a inflaţiei va creşte probabil mult mai pronunţat pe orizontul scurt de timp decât s-a anticipat în prognoza din luna august, care indica un vârf de 5,6% în decembrie 2021, conform minutei şedinţei de politică monetară a Consiliului de Administraţie al Băncii Naţionale a României din 5 octombrie 2021, făcută public vineri, scrie sursa citată.

Membrii Consiliului au arătat că, potrivit noilor date și analize, rata anuală a inflației va crește probabil mult mai pronunțat pe orizontul scurt de timp decât s-a anticipat în prognoza din luna august, care indica un vârf de 5,6 la sută în decembrie 2021 și un nivel de circa 3,4 la sută începând cu trimestrul III 2022, marginal sub limita de sus a intervalului țintei.

Cauzele ar fi liberalizarea în acest an a pieței energiei electrice pentru consumatorii casnici, prețul gazelor naturale, prețul combustibililor, creșterea suplimentară înregistrată în septembrie de prețul produselor din tutun. Totodată un alt factor semnificativ pentru creșterea inflației este valul pandemic.

Dacă ai informații, imagini, video-uri ce pot deveni o știre de interes public, nu ezita și contactează-ne pe contul nostru de Facebook sau la adresa de email ntnewsromania@gmail.com.